Atrium: hoofdingang en verbinding van alle kantoren met de productiehal. Foto: Edith Verhoeven

Atrium: hoofdingang en verbinding van alle kantoren met de productiehal. Foto: Edith Verhoeven

Nieuwe vestiging WILA wint architectuurprijs

Economie Lochem

LOCHEM - De Tool, de nieuwe productievestiging van WILA in Lochem, heeft de prestigieuze Nationale Staalprijs 2022 gewonnen in de categorie Industrie. Het gebouw is ontworpen door Maas Kristinsson Architecten (hoofdkantoor in Lochem). Het kreeg deze architectuurprijs vanwege de uitzonderlijk kwaliteit en omdat bij de ontwikkeling de medewerkers nauw zijn betrokken. 

Het bedrijf is dag en nacht operationeel, zeven dagen per week. Een prettige en gezonde werkomgeving is daarom van groot belang. De Tool is een fijne werkplek geworden: er komt veel daglicht binnen, er is groen en de enorme panorama ramen bieden ruim zicht op de buitenomgeving. Door de open structuur in het gebouw staan alle medewerkers als een team met elkaar in contact. Daarnaast is er een hoogwaardig systeem dat zorgt voor een optimale temperatuur, goede luchtkwaliteit en -vochtigheid.

Het Nederlandse WILA is marktleider op het gebied van hightech systemen en gereedschappen om staal te buigen. Voor keukenapparatuur tot aan plaatmateriaal voor de scheepsbouw. Maas Kristinsson Architecten (hoofdkantoor in Lochem) staat bekend om ontwerpen van hoge kwaliteit, met veel aandacht voor uitstraling, een prettige en gezonde werk- en woonomgeving, en excellente detailering.