Harry Kettelerij (links) en Gerard Arends voor de winkel van Kettelerij Bloembinderij. Foto: Richard Stegers

Harry Kettelerij (links) en Gerard Arends voor de winkel van Kettelerij Bloembinderij. Foto: Richard Stegers

Laatste winter-kerstopenstelling bij Kettelerij Bloembinderij

Economie Vorden

VORDEN – De openstelling van de winkel van Kettelerij Bloembinderij rond Kerst is uitgegroeid tot een begrip. Harry Kettelerij en Gerard Arends maken er ieder jaar iets speciaals van. Deze keer komt er een stukje weemoed bij kijken, het is namelijk de laatste winter-kerstopenstelling van de winkel. “Het voelt als een afsluiting en dat is best lastig.”

Door Richard Stegers

Aan alles komt een eind. Zo ook aan de winter-kerstopenstelling van Kettelerij Bloembinderij. Bezoekers kunnen dit jaar nog een keer terecht in de winkel. Ze zijn iedere zaterdag en zondag in de maanden november en december welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Daarnaast is het sfeervol aangeklede onderkomen ook geopend op woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 december eveneens van 11.00 tot 16.00 uur. “We willen mensen nog een keer de gelegenheid bieden om pure nostalgie te beleven. Het moet in een gezellige periode een mooie afsluiting worden”, blikken Harry en Gerard alvast vooruit. Je kunt volop inspiratie opdoen in een winterse ambiance. Er zijn kerstarrangementen te koop en producten die een link hebben met Kerst. Het gaat tevens om originele decoraties en interieuraccessoires. Er worden diverse kortingen verstrekt. Klanten kunnen ook een opdracht plaatsen. “We kregen al vragen of de openstelling weer doorging, mensen kijken er toch naar uit. Het is leuk om het nog een keer te kunnen organiseren. We hebben er zin in, al is het natuurlijk jammer dat het de laatste keer is.”

Het is namelijk de bedoeling dat de winkel de deuren sluit en plaats maakt voor een nieuwe functie. Op zorgvuldige wijze werken de eigenaren aan de afronding van hun werkzaamheden en maken ze op deze locatie ruimte voor wonen. “Het is tijd voor een verdere groei van Hof van Kettelerij. Van kwekerij naar woonparadijs, dat is ons ultieme doel.” Op het terrein van de winkel en waar de vroegere kwekerij was, zijn plannen ontwikkeld voor woningbouw. Er staan inmiddels twee vrijstaande woningen met een geschakelde berging te koop en er komt een kavel voor een vrijstaande woning beschikbaar. De winkel moet een transformatie en uitbreiding ondergaan, daar worden seniorenwoningen in gerealiseerd. “We vinden het belangrijk dat de winkel niet wordt afgebroken en deels intact blijft. Het is toch een fraai beeldbepalend onderdeel van het geheel.” 

Harry en Gerard hebben voor het plan een verzoek ingediend bij de gemeente Bronckhorst dat inmiddels door het college van B & W in behandeling is genomen. De invulling ervan komt tot stand in samenwerking met Bouwbedrijf Geers BV en Paul Wolters van DAD Architectuur. 

Tijdens de winter-kerstopenstelling zal een 3D-impressie te zien zijn van de toekomstige bebouwing.