Tijdens het EUREGIO spreekuur worden individuele vragen van grenspendelaars beantwoord. Foto: GIP EUREGIO
Tijdens het EUREGIO spreekuur worden individuele vragen van grenspendelaars beantwoord. Foto: GIP EUREGIO MARIO_BRAND_WERBEFOTOGRAFIE

Euregio spreekuur voor grenspendelaars

Economie

DINXPERLO - Werken in een buurland behoort voor veel inwoners van de grensstreek tot het dagelijks leven. Deze bijzondere situatie geeft aanleiding tot de meest uiteenlopende vragen over belastingen, ziektekostenverzekering of pensioenen, die het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO snel en zonder complicaties kan helpen beantwoorden.

In samenwerking met het Duitse Finanzamt biedt het GIP EUREGIO op 29 november vanaf 16.30 uur weer algemeen advies aan voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars in Dinxperlo. Momenteel ligt de nadruk op de corona uitzonderingsregels en homeoffice. “Voor de sociale verzekeringen gelden de uitzonderingsregels nog tot en met 31 december 2022”, zegt Coen van Dijk, adviseur bij het GIP EUREGIO. “Het is nu een goed moment om na te gaan welke de gevolgen zullen zijn per 1 januari 2023 voor uw eigen situatie.”
Deelname aan het evenement is gratis voor burgers. Voorafgaande inschrijving is echter vereist. Geïnteresseerden kunnen zelf de gewenste afspraak maken onder “spreekuren” op www.gipeuregio.eu. Het GIP EUREGIO kan vragen over het spreekuur ook telefonisch beantwoorden op 053-4605151.
Het EUREGIO spreekuur in Dinxperlo vindt plaats in het “Kulturhus” aan de Prinsstraat 6/Terborgseweg 3. Verdere data voor spreekuren en adviesdagen, alsmede algemene informatie zijn te vinden op de website.