De drie nieuwe eigenaren van LBA (vlnr): Bas Hommelink, Erik Schuurmans en Bart Wopereis. Foto: PR

De drie nieuwe eigenaren van LBA (vlnr): Bas Hommelink, Erik Schuurmans en Bart Wopereis. Foto: PR

Groenlose bedrijf LBA maakt doorstart met ‘nieuwe’ eigenaren

Economie Groenlo

GROENLO - Op 13 januari is het Groenlose projectbureau voor civiele techniek, bouw en geodesie LBA door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Het faillissement kwam voor medewerkers en klanten als een grote verrassing. Voormalig oprichter en eigenaar Erik Schuurmans gaat samen met de ondernemers Bart Wopereis en Bas Hommelink een doorstart maken en gaat het volledige bedrijf, inclusief werknemers, overnemen.

“Het kwam ook voor mij als een schok binnen”, vertelt Erik Schuurmans. “Ik heb in 2019 dit bedrijf in gezonde conditie overgedragen, maar ik heb het bedrijf nooit uit het oog verloren; het voelt toch een beetje als mijn kindje. De dag nadat het nieuws bekend was geworden, kreeg ik direct een berichtje van ondernemer Bart Wopereis met de vraag of het klopte dat LBA daadwerkelijk failliet was verklaard.”

“Wij werken al jarenlang samen met LBA en we konden ons niet voorstellen dat dit bijzondere bedrijf weg zou vallen”, aldus Bart Wopereis, eigenaar van de Groenlose bedrijven WSi techniek en BINX Smartility. “Toen Erik bevestigde dat LBA inderdaad in slecht weer verkeerde, heb ik samen met mijn compagnon Bas Hommelink een voorstel gedaan om LBA nieuw leven in te blazen.” 

Natuurlijk klik tussen nieuwe eigenaren
Erik Schuurmans geeft aan dat er direct vanaf het eerste contact er een natuurlijk klik was tussen de drie ondernemers. “Het voelde direct goed, we zaten op één lijn qua toekomstvisie voor LBA én ik heb alle vertrouwen in deze twee succesvolle ondernemers. Enerzijds vind ik het natuurlijk erg spijtig dat het zo moet lopen en had ik nooit verwacht hier weer te staan, anderzijds ben ik trots dat juist ik nu weer aan het roer mag staan van dit bedrijf”. Vanaf 26 januari 2023 zal LBA een doorstart gaan maken onder de naam LBA Achterhoek BV. 

Hoe ziet deze doorstart er dan uit?
Voormalig oprichter en eigenaar Erik Schuurmans zal weer het gezicht van LBA worden en de dagelijkse leiding op zich gaan nemen. Erik is sinds de oprichting in 1998 betrokken bij het bedrijf en heeft, samen met zijn collega’s, het merk LBA destijds in de markt gezet. Erik zal hierin ondersteund worden door de Achterhoekse ondernemers Bart Wopereis en Bas Hommelink.

“Alhoewel wij niet de dagelijkse leiding op ons gaan nemen, zullen wij Erik wel te allen tijde ondersteunen waar nodig”, aldus Bas Hommelink. “Dit kan zijn op het gebied van mens en organisatie, marketing of data en control, maar ook de digitalisaties en innovaties binnen ons vakgebied. Wij zijn ervan overtuigd dat wij, door onze krachten en kennis te bundelen, LBA weer terug kunnen brengen naar de oorsprong; maar dan met nieuwe elan!”  

Minimale hinder van doorstart
Ook alle bestaande en lopende opdrachten kunnen op deze manier doorgang vinden, zodat de klanten en werknemers van het bedrijf zo min mogelijk hinder ondervinden van deze doorstart. “Daarnaast heeft LBA met de huidige werknemers voldoende capaciteit om ook nieuwe opdrachten voor op het gebied van Geodosie, Civiel en Bouw aan te nemen. Kortom LBA gaat gewoon door met waar ze goed in zijn!”, zo laat het drietal weten.