Een foto uit de oude doos: Hogestraat Dinxperlo rond 1970. Collectie Ben Maandag
Een foto uit de oude doos: Hogestraat Dinxperlo rond 1970. Collectie Ben Maandag

Twee ton voor kwaliteitsverbetering winkelgebied

Economie Dinxperlo

Twee ton voor kwaliteitsverbetering winkelgebied

DINXPERLO - Onlangs heeft de Regio Achterhoek tweehonderdduizend euro beschikbaar gesteld voor kwaliteitsverbetering van het winkelgebied in Dinxperlo. Men is hier al enige tijd bezig met een centrumvisie. Men wil het winkelgebied compacter maken en aantrekkelijker voor de bezoeker maar ook voor de inwoner en de winkelier.

Hans Wennekes is dorpsmanager. Hij licht toe: “Wij proberen samen het centrum van Dinxperlo mooier te maken. Dat bereiken we onder meer door het verduurzamen van winkelpanden Dus meer isolatie, minder stookkosten, maar ook bijvoorbeeld klimop aan de muur. Dat trekt vogels en komt de biodiversiteit ten goede. Heel belangrijk vinden wij ook dat oudere, monumentale kenmerken van winkelpanden weer zichtbaar worden. Je kunt denken aan omlijsting van etalages en figuren in het metselwerk.”

Stimulering
Om dit te stimuleren, is er dus nu twee ton beschikbaar gesteld. Eigenaren en ondernemers in het winkelgebied die plannen tot kwaliteitsverbetering hebben kunnen een gesprek aanvragen met de gemeente. Als men de plannen doorzet kan men maximaal 20 duizend subsidie krijgen. Het is wel zaak om niet te lang te wachten, want op is op. De gemeente zal dit op de gemeentepagina’s ook zeker uit de doeken doen.