Uitvaartverzorgster Henny Langermans. Foto: PR

Uitvaartverzorgster Henny Langermans. Foto: PR

ANNET PIEK Luxe in beeld!; Annet Piek

HJL Uitvaartverzorging nieuw in Ruurlo

Zakelijk Ruurlo

RUURLO – Henny Langermans reed twintig jaar vrachtwagen voor een grote supermarkt, maar stopte met dat werk na de verhuizing van het distributiecentrum. Toen kwam de vraag ‘wat nu?’ In haar hart wist ze het al en dus schreef ze zich in voor de opleiding Uitvaartverzorger, die ze met zeer goed gevolg afrondde. Op wat laatste details na is ze klaar om de eerste stappen op ondernemersgebied te zetten.

Door Rob Weeber

De wereld van de dood is haar niet onbekend. Haar man Johnny is doodgraver bij de Begraafplaats Ruurlo en hun huis grenst aan het veld. “Doordat je naast de begraafplaats woont, kom je makkelijk tot een gesprek met de bezoekers. Dat waren momenten waarop ik merkte dat dergelijke gesprekken mij goed afgingen. Ik ben een echt mensenmens, erg betrokken en kan goed luisteren. Dat vind ik een voorwaarde om überhaupt dit beroep te kunnen kiezen.”

Haar motto is ‘Uitvaart vanuit het hart’. “Ik wil er helemaal zijn voor de familie die ik mag begeleiden, het gaat om de mooie herinnering achteraf. Het verdriet kan ik niet wegnemen, maar ik wil hen wel tot steun zijn, zodat ze terugkijkend het gevoel hebben dat het goed was dat ik erbij was. Dat geldt ook voor de kinderen. Ook zij moeten hun verdriet verwerken. Voor hen heb ik een klein cadeautje waartegen ze kunnen praten. Dat helpt in de verwerking.”

De wens van de klant staat voorop en daarbinnen is alles mogelijk. “Het makkelijkste is natuurlijk als mensen voor hun dood nadenken over wat ze wel en niet willen. Daarvoor heb ik een speciaal boekwerk ontworpen waarin ze al hun wensen kenbaar kunnen maken. Een houten kist bijvoorbeeld hoeft niet meer. Er zijn voldoende alternatieven, zoals een graskist voor een natuurbegraafplaats. Ook de rouwkaart wil ik zoveel mogelijk personaliseren. Als iemand een bijzondere hobby had bijvoorbeeld, dan kan dat door middel van een foto prima terugkomen op de kaart.”

HJL Uitvaartverzorging start haar werkzaamheden eind februari. Contact opnemen met Henny Langermans kan via tel. 06-51283858 (24-uur bereikbaar).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant