Tijdens het Euregio-spreekuur worden individuele vragen van grenspendelaars beantwoord. Foto: GIP Euregio

Tijdens het Euregio-spreekuur worden individuele vragen van grenspendelaars beantwoord. Foto: GIP Euregio

Spreekuur voor grenspendelaars

Economie

GRONAU/ENSCHEDE - Werken in een buurland behoort voor veel inwoners van de grensstreek tot het dagelijks leven. Deze bijzondere situatie geeft aanleiding tot de meest uiteenlopende vragen over belastingen, ziektekostenverzekering of pensioenen, die het GrensInfoPunt (GIP) Euregio snel en zonder complicaties beantwoordt. Dat kan tijdens een spreekuur op 7 maart.

In het Feuerwehrhaus aan de Woorteweg 30 in Oeding (D.) worden in samenwerking met het Duitse Finanzamt algemene adviezen gegeven  aan voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars. Deelname aan het evenement is gratis voor burgers. Voor de eerste helft van de spreekuur, tussen 16.30 en 17.30 uur, kunnen geïnteresseerden zelf hun gewenste afspraak maken op onderstaande website onder ‘spreekuren’. Vanaf 17.30 uur is er vrije inloop. Het spreekuur eindigt om 18.30 uur.
Het GIP Euregio kan vragen over het evenement ook telefonisch beantwoorden op (053)-4605151. Verdere data, alsmede algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van grenspendelaars zijn online te vinden op de website van het GIP.


www.gipeuregio.eu