Met een knal wordt de bockbierdag in 2022 geopend. Foto: PR
Met een knal wordt de bockbierdag in 2022 geopend. Foto: PR

Koopzondag in Aalten tijdens BockbierDag

Economie Aalten

AALTEN - De eerste zondag in oktober is dit jaar in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt, bij café Leuven en bij café Schiller, kunnen speciale bockbieren worden geproefd. 

Een mooie combinatie op deze zondag 1 oktober: de traditionele BockbierDag met de koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het tot 17.00 uur gezellig winkelen en in de straten zullen verschillende activiteiten zijn. De Markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.
De Compagnie Onversaegt en de Vendeliers van Sint Helena zullen traditioneel de BockbierDag openen en het eerste vat Bockbier wordt om 13.00 uur aangeslagen op de Mark. Alle op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd.
De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een Bockbiermarkt, met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt, bij café Leuven en bij Schiller. De horeca serveert bijpassende gerechtjes en live muziek klinkt op twee locaties. Luc ten Brinck en Raimond Surquin spelen op de Markt en bij Café Schiller speelt de Bockbier Band.


www.bockbierdag.nl  

Bockbier van het vat. Foto: PR