Vlnr Mark Boumans, Hugo de Jonge, Bianca Seekles, Herman van Ommen en Hans Smits. Foto: Roel Kleinpenning
Vlnr Mark Boumans, Hugo de Jonge, Bianca Seekles, Herman van Ommen en Hans Smits. Foto: Roel Kleinpenning

Hugo de Jonge opent modulaire houtfabriek in Wehl

Economie

WEHL - Demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) opende maandag 18 september de modulaire houtfabriek geWOONhout aan de Kryptonstraat in Wehl. De opening ging gepaard met een symposium. Daar spraken onder andere Bianca Seekles van TBI Holding (waar geWOONhout onderdeel van is), geWOONhout-directeur Herman van Ommen, Jan van Barneveld (directeur Alliantie Ontwikkeling BV) en Frank Waleczek (directeur Subvention).

Er stapten zo’n 120 gasten over de drempel van de assemblagefabriek geWOONhout.

Houbouw is volgens de drijvende krachten achter deze nieuwe fabriek de toekomst. “Het biedt een oplossing voor de huidige bouwopgave en de stikstofproblematiek, het versnelt bouwprocessen en is daarnaast erg duurzaam. Ons bouwconcept HOUTbaarHUIS wordt in onze eigen assemblagefabriek geWOONhout geproduceerd. Hierdoor kunnen we sneller, innovatiever en duurzamer woningen realiseren. Met HOUTbaarHUIS en de geWOONhout fabriek hebben we een modulair, kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar woonconcept, dat volledig voldoet aan het Bouwbesluit, maar toch flexibel is. We verplaatsen het bouwproces van de woningen naar onze eigen assemblagefabriek van geWOONhout in Wehl en monteren alleen op locatie. Door de betaalbaarheid en bouwsnelheid is dit concept geschikt voor zowel permanente woningen op een tijdelijke als een permanente locatie en dragen wij bovendien bij aan versnelling en circulariteit in de woningbouw”.

“Houtbouw is de toekomst en het is indrukwekkend wat geWOONhout hier heeft neergezet. Woningen van hout zijn een oplossing voor de woningnood. Ze zijn snel te bouwen en erg duurzaam. GeWOONhout laat zien voor hout te durven gaan met de opening van een tweede fabriekshal. Het is nu zaak om de productie op te voeren, zodat we woningen kunnen bouwen met een lage CO2-uitstoot”, benadrukt minister Hugo de Jonge in zijn speech.