Cindy van Geel (l) en Judith Meijvogel in een van de beschikbare praktijkruimtes. Foto: Ceciel Bremer
Cindy van Geel (l) en Judith Meijvogel in een van de beschikbare praktijkruimtes. Foto: Ceciel Bremer

Nieuw in Zelhem: Hugz hub

Economie Zelhem Hummelo

‘We willen een plek bieden waar we van elkaar mogen leren’

Door Ceciel Bremer

ZELHEM - Na jaren van leegstand krijgt het winkelpand aan de Stationsstraat 14 in Zelhem eindelijk weer een invulling. Op zaterdag 2 december openen Judith Meijvogel en Cindy van Geel Hugz hub waarmee ze hun droom werkelijkheid laten worden. Maar niet alleen hun eigen droom, ook anderen kunnen er hun dromen ontdekken en uitdragen. 

Cindy van Geel woont sinds een paar jaar in Zelhem en werkt als holistisch coach en therapeut. 

Daarnaast volgde ze een studie kruidengeneeskunde en geeft ze advies over de genezende kracht van de natuur. “Al een paar jaar zocht ik een eigen plek waar ik coachlessen of workshops over kruiden kan geven, kruidenproducten kan verkopen en waar ik geïnspireerd raak door anderen die er hun talenten tonen; een plek waar kruisbestuiving mogelijk is. Toen ik tijdens de zwemlessen van onze dochter in het dorp liep, zag ik dit pand leeg staan en ontstond het idee om hier wat te beginnen.” Cindy leerde anderhalf jaar geleden op het schoolplein Judith kennen die net in Hummelo was komen wonen. Judith had een eigen yogastudio, verhuisde met haar gezin vanuit de Randstad naar Hummelo voor de rust en de ruimte, en voelde direct een klik met Cindy. “Ik droomde altijd over een soort retraitecentrum waar je elkaar versterkt en helpt groeien, waar iedereen zijn of haar eigen talent kan laten zien.”

Dus toen Cindy haar idee afgelopen voorjaar aan Judith voorstelde, was ze direct enthousiast. “Mijn hart kon alleen maar ja zeggen toen Cindy met dit idee bij me kwam. Samen zijn we heel direct en concreet aan de slag gegaan. Het is ongelooflijk dat we nu een half jaar verder zijn en we deze week open gaan. Dit was ook al jaren mijn droom; een plek bieden om anderen te stimuleren iets uit te proberen. Hoe mooi dat we deze droom nu samen kunnen verwezenlijken.”

Cadeaus en ruimte
Het grote pand werd door de twee ondernemers opgedeeld in meerdere ruimtes en bestaat nu uit een winkel met een open workshopruimte, drie ingerichte praktijkruimtes en een groepsruimte. Judith: “In de winkel verkopen we bijzondere cadeau-artikelen van mensen met een verhaal, producten die met liefde en aandacht zijn samengesteld en die innerlijke groei mogelijk maken of waarmee we de maker een podium geven. Achterin de winkel staat een grote tafel waar een workshop kan worden gegeven en achter het winkelgedeelte bevinden zich de praktijkruimtes voor een één-op-éénbehandeling en een groepsruimte. De eerste reserveringen zijn al binnen dus daar zijn we heel blij mee.”

Laagdrempelig
De onderneming van Judith en Cindy heeft de naam Hugz hub gekregen, een afkorting van Hanne’s unieke gave of Hannes unique gift; een creatieve vondst van Cindy die gefascineerd raakte door Smoks Hanne, de kruidenvrouw met genezende krachten die in de negentiende eeuw in Zelhem woonde. Cindy: “Met deze naam en deze plek willen we andere vrouwen ook de kans geven hun hart te volgen. We horen zoveel verhalen van mensen die een cursus of opleiding hebben gevolgd en daar iets mee willen doen, maar bij gebrek aan ruimte het toch niet doen. Wij bieden je de ruimte om iets uit te proberen zonder je huis te verbouwen of meteen een fulltime plek te huren. Je kunt bij ons al voor twee uur een ruimte reserveren. Als je even wil sparren voordat je de stap durft te nemen om je eigen workshop, coaching of les te geven, kan dat ook hier. De ronde tafel voor in de winkel is bedoeld voor iedereen die hier binnenloopt en denkt: ik wil mijn verhaal delen, gewoon laagdrempelig en zonder verplichtingen. Er zijn zoveel talenten om ons heen die de wereld iets moois te geven hebben. We willen een plek bieden voor onszelf en voor jou, waar we van elkaar mogen leren.”

Feestelijke opening
Op zaterdag 2 december wordt Hugz hub feestelijk geopend. Vanaf 11.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom voor een theeproeverij met wat lekkers. Natuurlijk zijn dan alle ruimtes te bezichtigen en daarnaast vindt er in de groepsruimte een activiteit plaats om de vele mogelijkheden te zien.


www.hugzhub.nl