Alle deelnemers aan de KOC-keuring van dit jaar. Foto: Bianca van de Brug
Alle deelnemers aan de KOC-keuring van dit jaar. Foto: Bianca van de Brug

Yara Harkink wint haar eerste KOC-beker

Landbouw Borculo

BORCULO - Zaterdag 2 juli was de eindkeuring van de kalver-opfokclub Borculo e.o. (KOC). Yara Harkink uit Borculo wist de meeste punten te verzamelen en wist voor het eerst de KOC-beker te winnen. Hierbij gingen Derk te Brinkhof en Gerrit Geerdink bij de deelnemers langs. Het parcours werd gelopen met het kalf, waar de deelnemers al een paar maanden mee aan het oefenen zijn. De correcte omgang met het kalf wordt het hoogst gewaardeerd en daarna of het kalf keurig schoon is en het deelnemersboekje goed is bijgehouden. Aan de keuringen deden dertien kinderen mee, verdeeld in twee groepen: zes kinderen jonger dan tien jaar en zeven kinderen van tien jaar en ouder. In de maand juni waren er ook al twee keuringsrondes door de bestuursleden. “Het is mooi om te zien hoe de deelnemers samen met hun kalf zich ontwikkelen in deze maand”, aldus de jury. Er waren vijf deelnemers die zelf geen boerderij thuis hebben, maar bij de buren, een klasgenoot of vrienden een kalfje mochten gebruiken.

’s Avonds na de eindkeuring werden de prijzen en diploma’s uitgereikt bij de Melktap in Geesteren. De wisselbeker werd gewonnen door Yara Harkink uit Borculo met haar kalf Pinkie, zij behaalde van alle keuringen de meeste punten.
Bij de groep jonger dan tien jaar werd Liz Schepers uit Ruurlo eerste met haar kalf Erika 71. Tweede werd Tess Dijkman uit Ruurlo met haar kalf Koosje 151 en derde Daan Veldhuis uit Borculo met zijn kalf Andy Aires Dit jaar is er voor het eerst een toekomstprijs uitgereikt en wel aan Wesly Bos uit Gelselaar.
Bij de groep tien jaar en ouder werd Yara Harkink uit Borculo eerste met haar kalf Pinkie, zij was dus tevens totaalwinaar. Tweede werd Babette van de Brug uit Geesteren met haar kalfje Tine 175 en derde werd Tim met zijn kalf Tine 174.
Extra prijzen waren er voor het beste dagtotaal van de eindkeuring, deze ging naar Tim bij de groep tien jaar en ouder en naar Daan Veldhuis in de groep jonger dan tien jaar.