Jan-Willem Kobus op de trekker. Foto: Kristel te Bokkel

Jan-Willem Kobus op de trekker. Foto: Kristel te Bokkel

Kristel te Bokkel

Trekkertoertocht Barlo is eindelijk terug

Landbouw Aalten

BARLO - Zaterdag 24 september kan er eindelijk weer een rondrit met de trekker gemaakt worden door de mooie omgeving van Barlo. Jarenlang was de toertocht een vast onderdeel van de herfstfair in de Aaltense buurtschap. Door omstandigheden kwam er een einde aan de herfstfair en dus ook aan de trekkertoertocht. Maar het wordt gemist. Jan-Willem Kobus besloot het heft in eigen handen te nemen en maakt een nieuwe trekkertoertocht mogelijk.

Door Kristel te Bokkel

Aan passie voor tractoren ontbreekt het niet bij Kobus. Na een rondje over het erf laat hij met trots twee tractoren zien. “Zelf rijden we natuurlijk ook mee met de toertocht. Een van de MF35 (Massey Ferguson) die we hebben, hebben we zelf volledig gerestaureerd. Samen met een kameraad heb ik daar veel uren aan gesleuteld. In de middelbare schooltijd zelfs zoveel dat ik er door ben blijven zitten.”

Net als veel anderen mistte Kobus de jaarlijkse trekkertoertocht. De vraag of de toertocht terug zou moeten of kunnen komen borrelde op tijdens een avond in de keet. Na wat navraag bij andere keten besloot Kobus het heft in eigen handen te nemen en zelf een tocht te gaan organiseren.

Met een beetje hulp van anderen ligt het plan zo goed als klaar. De trekkertoertocht start zaterdag 24 september bij de Neeth. Van daaruit trekt de stoet trekkers door de omgeving van Barlo, waarbij een tocht van zo’n anderhalf tot twee uur gemaakt wordt. “Om half 10 gaat het terrein open en na aanmelding krijgen de mensen consumptiebonnetjes voor koffie en broodjes. De precieze route is nog niet bekend, in verband met mogelijke obstakels hakken we de laatste knopen wat later pas door, maar we gaan een mooie tocht door de omgeving maken,” aldus Kobus. In het verleden trok de toertocht al verschillende kanten op.

Kobus heeft al verschillende aanmeldingen ontvangen. “Tot nu toe heb ik zo’n twintig tot veertig toezeggingen van mensen die mee willen rijden.” Nieuwe aanmeldingen kunnen er altijd nog bij. “Hoe meer zielen hoe meer vreugd natuurlijk. Dat geeft ook wel een drive om ermee door te gaan. Ik zou het namelijk wel leuk vinden als dit een jaarlijkse traditie zou worden,” vult Kobus zijn verhaal aan.
Aanmelden kan via mail, app, telefonisch of op locatie. trekkertoertochtbarlo@gmail.com en 06-57958918.