Farm & Country Fair 2022. Foto: Henk van Raaij
Farm & Country Fair 2022. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Farm & Country Fair: ‘Belevingsdorp’ in de Achterhoek

Landbouw Aalten IJzerlo

IJZERLO – Onder de noemer ‘Beleef het platteland’ laat de Farm & Country Fair ook dit jaar haar bezoekers weer volop genieten van al het moois dat het (boeren)buitenleven te bieden heeft. Doorspekt met food, muziek, (dieren)shows, kunst, kleding en lifestyleproducten, wordt het leven op het platteland op een sfeervolle en laagdrempelige manier verbeeld en uitgelegd.

Door Rob Weeber

Ook de 26e editie belooft weer volop beleving voor bezoeker en standhouder. “Onze Fair is meer dan een open dag op de boerderij,” aldus Joke Ruesink. “Het is een zeer veelzijdig belevingsevenement dat zijn voorbeeld op het Engelse platteland heeft. Daar heeft iedere provincie jaarlijks zo’n Fair. Mensen die nog nooit geweest zijn en beweren dat ze het wel kennen, krijgen ongelijk als ze hier rondlopen. Wat ons uniek maakt, is de diversiteit in het aanbod in combinatie met de zorg voor bezoeker en standhouder. Beide moeten het naar het zin hebben. Dat geldt overigens ook voor onze vrijwilligers. Met zo’n 35.000 bezoekers per jaar uit ongeveer 17 verschillende landen zijn we zuinig op onze vrijwilligers.”

S(heep) Factor Show
Wie het gehele programma bekijkt, begrijpt de diversiteit. De 26e editie van de Fair heeft maar liefst meer dan 400 unieke standhouders uit Nederland en het buitenland. Zij bieden de meest uiteenlopende producten aan voor alle doelgroepen, zoals streekproducten, kleding en producten voor huis en tuin. Daarnaast zijn er meer dan 2.000 (boerderij)dieren aanwezig, waarmee onder andere rassenparades en shows worden gehouden en houden tractorbezitters er hun jaarlijkse parade. Uniek in Nederland is de ‘S(heep) Factor Show’, een show met schapen, afgekeken van het Verenigd Koninkrijk. Individuele kunstenaars laten hun werk zien, Keep them Rolling verzorgt het Tweede Wereldoorlogkamp en binnen- en buitenlandse singer-songwriters verzorgen de muzikale omlijsting. Ten slotte is er een uitgebreid aanbod op culinair gebied, waaronder ook kookworkshops.

Theepottenmuseum gesloten
Wie aan al die plattelandsbeleving nog niet genoeg, kan terecht in Suzie’s museum en het twee hectare grote Suzie’s Follybos, vol met bouwwerken die geen functie hebben, zoals een kerk met biechthokje. Bezoekers kunnen even de fantasie de vrije loop laten gaan tijdens de wandeling door het bos. Het museum laat alles van vroeger zien, van snijbonenmolen tot antieke radio. Helaas is het theepottenmuseum gesloten tijdens de Fair.

De Farm & Country Fair beslaat tien hectare en wordt gehouden van 23 tot 25 juni. De openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Locatie Dinxperlosestraatweg te Aalten. Voor meer informatie over de Fair:


www.countryfair.nl