Meino Smit, praktiserend boer en gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit

Meino Smit, praktiserend boer en gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit

Foto M.J. Smit

In gesprek met Meino Smit over duurzame landbouw

Landbouw

In gesprek met Meino Smit over duurzame landbouw

TERBORG - Het kan: problemen oplossen in de landbouw en andere sectoren. Meino Smit, praktiserend boer en gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit deelt op donderdag 28 september in Terborg zijn visie over dit onderwerp. Hij promoveerde op ‘Duurzame landbouw in 2040’.

Tijdens deze avond in de Terborgse St Joriskerk (Hoofdstraat 91) kunnen de aanwezigen meedenken. De uitdaging is om een weg te vinden die berust op een kringloop waarin mens, dier, plant en planeet met elkaar in balans zijn. Waarbij de arbeid voldoende wordt beloond.
Als er één plek is in Nederland waar vernieuwing in de landbouw plaats kan vinden dan is het de Achterhoek. Het ministerie van LNV heeft deze streek aangewezen als innovatieregio voor kringlooplandbouw. Er zijn al veel initiatieven, zoals Bodemboeren, Vruchtbare Kringloop, Achterhoek kunstmest vrij, Agroforestry. Van elkaar leren, elkaar waarderen, is essentieel. Laat goede voorbeelden meer bekend worden en de korte kringlopen zichtbaar, vindt Meino Smit.
Belangstellenden kunnen tot 15 september vragen inleveren, maar ook tijdens het gesprek kan men vragen stellen aan Meino Smit. Er bestaat ook de gelegenheid zijn boek te kopen à 34,50 euro. Alleen met contact geld te betalen.
De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Natuur en Milieu Aalten en Stichting Leven met de Aarde. Het begint om 20.00 uur. en de kerk is open om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Op 25 oktober komt Meino Smit nogmaals naar de Achterhoek, dan naar Winterswijk. Hij spreekt er in het gemeentelijk bedrijfsrestaurant aan de Stationsstraat 25.
Vragen en aanmelden via e-mail bij Tonny Stoltenborg en En Lies Visscher .


tonnystoltenborg@zonnet.nl liesvisscher2022@outlook.com