De goud winnende wijnen. Foto: Neeltje Huisman

De goud winnende wijnen. Foto: Neeltje Huisman

Gouden medaille voor witte Johanniter Brut 2019

Landbouw Drempt

DREMPT - Zondag 10 september zijn op kasteel Amerongen de prijzen van de wijnkeuring der Lage Landen uitgereikt. Een wijnkeuring waar wijngaarden uit België en Nederland aan mee kunnen doen. Wijnboerderij ‘t Heekenbroek heeft met drie wijnen meegedaan en met alle drie een prijs gewonnen.

De droge witte wijn Johanniter 2022 was goed voor een zilveren medaille, de rode wijn Nieuw Tivoli rood Barrique 2018 voor een gouden medaille en een ereprijs voor de beste rode wijn van de keuring.
De witte Johanniter Brut 2019 kreeg een gouden medaille en was de beste mousserende wijn van de keuring. In augustus is de Johanniter Brut ook al bekroond met een gouden medaille bij de Berliner Wein Trophy. Dubbel goud dus.
Een prima oogst waar de wijngaardeniers Job en Neeltje Huisman heel blij mee zijn. Het geeft ze veel voldoening om zoveel waardering te krijgen voor het vele werk dat erin gestoken is. En dat vele werk is ook de rede dat ze het wat rustiger aan willen gaan doen.
Met ingang van het seizoen 2024 stoppen ze met het terras; de winkel blijft wel open. Dit jaar is het terras bij ‘t Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 nog open tot en met zondag 1 oktober op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Let op: vrijdag 22 september is Heekenbroek gesloten vanwege een trouwerij.


www.heekenbroek.nl