Week van Lezen en Schrijven met koffiebar. Foto: PR
Week van Lezen en Schrijven met koffiebar. Foto: PR

Koffiekar tijdens Week van Lezen en Schrijven

Maatschappij Terborg

TERBORG - Tijdens de Week van Lezen en Schrijven nodigen de gemeente Oude IJsselstreek en de Bibliotheek Achterhoekse Poort de inwoners op woensdag 14 september uit voor een kopje koffie.

Van 8 tot en met 15 september is de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens deze week vraagt de Bibliotheek extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Op de koffie
Op woensdag 14 september nodigen de gemeente Oude IJsselstreek en de Bibliotheek Achterhoekse Poort daarom de inwoners uit om onder het genot van een kopje koffie te komen praten over laaggeletterdheid, de ervaringen en welke mogelijkheden en oplossingen er zijn. Op die dag staan medewerkers van de Bibliotheek, samen met een aantal maatschappelijke partners, wethouder Marco Bennink en Jeroen Lommen, beleidsadviseur bij de gemeente, van 10.00 tot 12.00 uur met een koffiekar bij de PLUS in Terborg. Meer informatie hierover staat op www.achterhoeksepoort.nl

Uitgebreid aanbod
Binnen het Taalhuis biedt de Bibliotheek Achterhoekse Poort de mogelijkheid om, samen met een taalcoach, individueel of in kleine groepjes aan de slag te gaan met persoonlijke leerwensen op het gebied van de Nederlandse taal, rekenen of computer basisvaardigheden. Daarnaast heeft de Bibliotheek een uitgebreid aanbod aan cursussen en workshops waarbij deelnemers hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren: Bij de cursus Klik&Tik leren ze werken met computer en internet, bij de cursus DigiSterker leren ze zelf hun overheidszaken te regelen via internet en bij de workshops van DigiVitaler leren ze meer over digitale zorg. Ook zijn er cursussen en workshops waarin de deelnemers stap voor stap meer leren over het gebruik van hun smartphone, tablet of computer. Op www.achterhoeksepoort.nl/leren/digitaalhuis.html is meer informatie te vinden over het uitgebreide aanbod. Hiervoor kunt u ook contact opnemen met het servicebureau via 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant