Gezellige drukte tijdens Brocante markt Silvolde. Foto: Henk van Raaij

Gezellige drukte tijdens Brocante markt Silvolde. Foto: Henk van Raaij

Henk van Raaij

Brocante Markt Silvolde valt goed in de smaak

Maatschappij Silvolde

SILVOLDE - Na een gedegen voorbereiding was het zondag 16 oktober eindelijk zover: de eerste Brocante Markt in de oude katholieke kerk van Silvolde. Ruim 850 bezoekers kwamen snuffelen tussen de prachtige brocantespullen en veel daarvan vonden een nieuwe eigenaar.

Vier jaar geleden werd de kerk aan de dienst onttrokken. Sindsdien werd gezocht naar een goede invulling voor dit beeldbepalende gebouw. Naast gala-avonden en bedrijfsvieringen werd ook bedacht de locatie in te zetten voor repeterende markten. De Brocante, Vintage & Retro Markt van afgelopen weekend was de aftrap. Dertig particuliere standhouders boden er hun markante koopwaar aan. Ruim 100 meter aan kramen, gevuld met prachtige, brocantespullen die gretig aftrek vonden.
De ambiance van het in Franse stijl versierde gebouw maakte het helemaal af. Op het terras werden koffie, fris en broodjes geserveerd, waardoor de bezoekers nog even langer bleven zitten, genietend van de chansons die door de kerk galmden. Alles is op foto en video vastgelegd door Marit Hellings van Magic Creative Media en zal op de site van Coöperatie Mauritius worden weergegeven.
Vanwege het succes zal deze markt elk kwartaal worden herhaald. De volgende Brocante Markt is op zondag 15 januari met nieuwe standhouders, en dus een nieuw aanbod van curiosa en brocantespullen.
De volledige agenda is te vinden op de website.


www.cooperatiemauritius.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant