Een tafel vol wol en garen voor Kletsproat & Droad bij Klimop. Foto: PR
Een tafel vol wol en garen voor Kletsproat & Droad bij Klimop. Foto: PR

Warme handen met breiwerk

Maatschappij

WINTERSWIJK – Bij Klimop in Winterswijk is creativiteit schering en inslag. Elke donderdag is het de inloopmiddag waar handwerken centraal staat. De deelnemers hebben het plan opgevat mooie werkjes te maken voor een nog te bepalen doel. Hiervoor roepen zij op om mee te doen en zoeken zij naaimachines.

Door onze verslaggever

Rond half twee in de middag druppelen de deelnemers aan ‘Kletsproat & Droad’ binnen aan de Noteboomstraat. Initiatiefneemster Renee Teunis heeft op tafel de ingrediënten neergelegd voor een paar uurtjes handwerken. Max en Arthur zetten koffie en thee.

In de warmte
Kletsproat & Droad startte afgelopen voorjaar vanuit de behoefte van enkele buurtbewoners om creatief bezig te zijn terwijl er ook nieuwe contacten worden gemaakt. In het najaar is de donderdagmiddag ook opengegaan voor hen die niet per se willen handwerken, maar wel willen ontmoeten. “Met de huidige energierekeningen kun je maar beter samenkomen in plaats van in je eentje de CV te moeten aanzetten,” vertelt Leander Grooten namens Klimop.

Naaimachine en breinaalden
De meeste mensen die binnenkomen, hebben de behoefte om het breiwerkje ter hand te nemen. Daarnaast kan bij Klimop verstelwerk of kledingreparatie worden gedaan. Hannelore Duenk is coupeuse en kan maken wat kapot leek. Wat het echt afmaakt voor haar en de groep, is een aantal naaimachines. “Dan kan ik niet alleen repareren, maar kunnen we ook mooie dingen maken.” Ze doelt daarmee op onder meer knuffeltjes of dekens van meerdere lappen stof.

Een doel voor het voorjaar
Bij Kletsproat en Droad komen mensen die, onder het genot van een kopje koffie en een ‘kletspraatje’, een trui of sjaal breien voor eigen gebruik. Maar de groep wil graag een doel stellen om aan te werken. Renee Teunis: “Er komen ook mensen die niet iets zelf bedenken, maar wel willen meedoen in een vantevoren vastgesteld patroon. We zoeken instellingen of bedrijven die een opdracht willen geven voor een goed doel of een naaimachine willen doneren.” Deze kunnen contact met Klimop opnemen voor meer informatie. Ook inwoners zijn welkom om te komen met ideeën voor goede doelen. Daarnaast heeft de groep bedacht om een Voorjaarsmarkt te organiseren waar ze producten van hun hand willen verkopen.
Kletsproat & Droad is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur bij Klimop aan de Noteboomstraat 20 in Winterswijk. Opgave is niet nodig en iedereen is welkom. Voor koffie/thee wordt een vrije gift gevraagd

Een tafel vol wol en garen voor Kletsproat & Droad bij Klimop. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant