Lichtjesavond op de algemene begraafplaats in Eibergen. Foto: PR
Lichtjesavond op de algemene begraafplaats in Eibergen. Foto: PR

Lichtjesavond Eibergen op algemene begraafplaats

Maatschappij

EIBERGEN - Stichting Lichtjesavonden organiseert al een aantal jaren, met hulp van veel vrijwilligers, Lichtjesavond op de algemene begraafplaats in Eibergen.

In de maand december zijn de dagen vaak kort en de avonden lang. Bovendien heerst bijna overal een sfeer van gezelligheid en saamhorigheid. Juist dan wordt het gemis van degenen die er niet meer zijn, nog intenser beleefd. Daarom wil de stichting ook dit jaar graag even stilstaan bij degenen die we zo liefhadden, maar nu niet meer bij ons zijn. 

Op zondag 11 december wordt op de algemene begraafplaats aan de Haaksbergseweg, bij de ingang aan de achterzijde, aan de bezoekers een kaars uitgereikt. Om 19.00 uur is er een korte bijeenkomst met een gesproken woord en live muziek. Voor mensen die minder goed te been zijn, worden er stoelen klaar gezet. Na afloop kunnen nabestaanden een kaarsje naar het graf van hun overleden dierbaren brengen. 

Iedereen is op deze avond welkom. Ook nabestaanden van wie de dierbaren elders begraven of gecremeerd zijn. Zij kunnen hun kaarsje plaatsen in het daarvoor gemaakte Hart van Licht.
Ondanks dat de hoofdwegen op de begraafplaats door fakkels worden verlicht, wordt aangeraden een zaklantaarn mee te nemen. ‘Een beetje winterweer zal ons niet tegenhouden’, laat de stichting weten, ‘een storm of veel sneeuwval echter wel. Houdt u daarom de Facebookpagina van stichting Lichtjesavonden of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten.’

Voor meer informatie kan men mailen naar: stichtinglichtjesavonden@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant