De uitreiking van het predicaat hofleverancier aan Slijkhuis Interieur Design door burgemeester Bengevoord. Foto: PR Gemeente Winterswijk
De uitreiking van het predicaat hofleverancier aan Slijkhuis Interieur Design door burgemeester Bengevoord. Foto: PR Gemeente Winterswijk

Slijkhuis Interieur Design krijgt predicaat Hofleverancier

Maatschappij

WINTERSWIJK - Slijkhuis Interieur Design aan de Jonenstraat in Winterswijk heeft het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ gekregen. Burgemeester Bengevoord reikte het predicaat zaterdag 26 november uit aan eigenaren Eric en Lianne Slijkhuis.

Slijkhuis Interieur Design bestond vorig jaar honderd jaar. Vanwege dit jubileum heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander besloten het familiebedrijf het predicaat Hofleverancier toe te kennen. Het bedrijf krijgt hiermee het recht om het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren.

Slijkhuis Interieur Design
Slijkhuis Interieur Design is in mei 1921 opgericht door Gerard Slijkhuis. In 1972 opende zijn zoon Jan Slijkhuis een showroom in de Jonenstraat. Eind jaren ’80 namen de huidige eigenaren Eric en Lianne Slijkhuis het bedrijf over. Slijkhuis Interieur Design is van meubelproducent en groothandel/detailhandel uitgegroeid tot een bedrijf dat turn-key interieurprojecten voor haar klanten in binnen- en buitenland verzorgt. Het bedrijf is onderscheidend in haar branche, met name door de hoge kwaliteitsservice in producten en dienstverlening.

Begrip in de regio
Slijkhuis Interieur Design is niet alleen een begrip in de regio, maar ook ver daarbuiten. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan hebben de huidige eigenaren een verzoek ingediend om in aanmerking te mogen komen voor het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Dat verzoek is onlangs door de Koning gehonoreerd. Hier gaat een lange procedure aan vooraf.

Hofleverancier
Op dit moment zijn circa 600 Nederlandse bedrijven gerechtigd het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren. De Koning kan dit recht toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in de regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Deze bedrijven moeten minimaal honderd jaar bestaan. Ook moeten zij zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant