Sint op Sparta-met en pieten op crossmotoren in Wichmond/Vierakker. Op 5 december gaan ze examen doen op het schoolplein van IKC De Garve. Foto: Achterhoekfoto.nl

Sint op Sparta-met en pieten op crossmotoren in Wichmond/Vierakker. Op 5 december gaan ze examen doen op het schoolplein van IKC De Garve. Foto: Achterhoekfoto.nl


Sint en pieten ronkend naar Wichmond/Vierakker

Maatschappij Vierakker Wichmond

VIERAKKER/WICHMOND - Sinterklaas had er een mooie dag voor uitgekozen om naar Wichmond/Vierakker te komen. Op zaterdagmiddag 26 november, met een bos gehuld in mooie herfstkleuren, was Grand Cafe Ludger bijna een sprookjesachtige locatie om de sint en zijn de pieten te ontvangen.

Op het terras stonden de kinderen vol verwachting uit te kijken. Muzikanten van muziekvereniging Jubal speelde een vrolijke noot en iedereen zong luidkeels mee onder begeleiding van reporter Miranda Jansen. In het dorp hoorden de kinderen al motoren ronken en een paar keer zagen ze pieten op crossmotoren zoekend langsracen. De pieten kenden namelijk alleen het crossterrein en café d’n Olde Kriet in Wichmond, maar daar was het stil. Uiteindelijk troffen zij de kinderen in Vierakker bij Grand Café bij Ludger.
Snel haalden zij Sinterklaas en nog twee pieten op om de kinderen uit Wichmond en Vierakker te begroeten. Sinterklaas en de pieten willen graag hun crossdiploma halen en kwamen alvast op de Sparta-met en crossmotor. Ze hadden de M.V.A.E.T. (Mannen Van Af En Toe) en de Stugge Veercrossers tijdens de intocht gevraagd of ze die week in Wichmond en Vierakker les konden krijgen. Op 5 december gaan ze proefjes rijden op het schoolplein van IKC De Garve en ze hopen dan hun examen goed af te ronden.
Binnen bij Grand Café bij Ludger hadden de kinderen heel veel vragen aan Sinterklaas. Zo waren ze heel benieuwd naar zijn leeftijd. Na afloop mochten de kids buiten met Sinterklaas en de pieten op de foto.

Sinterklaasfeest bij De Garve
Sinterklaas en de pieten komen maandag 5 december alle kinderen van IKC De Garve verblijden met een bezoek. Vanaf 8.15 uur klinken er gezellige Sinterklaasliedjes. De Sint wordt rond 8.30 uur verwacht. Rond 9.15 uur bezoeken Sinterklaas en de pieten de kinderen (2-4 jaar) van Avonturijn. Daarbij zijn alle peuters van 2 tot 4 jaar uit Wichmond, Vierakker en omgeving van harte welkom. Per kind mag er één ouder of verzorger mee. Graag uiterlijk 30 november opgeven bij Susanne Basten: directie@bsdegarve.nl..
Meer foto’s op de website.


www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant