Gerrit te Kolste kreeg een onderscheiding. Foto: Jan Tenbergen

Gerrit te Kolste kreeg een onderscheiding. Foto: Jan Tenbergen

Jan Tenbergen

Koninklijke onderscheiding voor de Gerrit te Kolste

Maatschappij

WINTERSWIJK  – De heer Gerrit te Kolste is maandag 28 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet als voorzitter van voetbalvereniging FC Winterswijk. Locoburgemeester Wassink reikte het lintje maandagavond uit aan de heer te Kolste tijdens de ledenvergadering van FC Winterswijk.

De heer te Kolste is vanaf 1986 actief lid bij de voetbalvereniging, toen nog SKVW.
Sinds mei 2006 is hij de zeer betrokken en bevlogen voorzitter van voetbalvereniging SKVW. Dit is overgegaan in het voorzitterschap van FC Winterswijk door de fusie van SKVW, WVC en vv Winterswijk in 2013. De heer te Kolste heeft zich als lid van de fusiecommissie ingezet voor een soepele fusie tussen de clubs.

Naast het voorzitterschap is de heer te Kolste actief in diverse werkgroepen en zet hij zich in voor een tal van activiteiten binnen de vereniging zoals jaarlijkse veilingen, de jaarlijkse rommelmarkt, Sinterklaas en als grensrechter/scheidsrechter.

In de jaren ’90 was de heer te Koste oprichter en voorzitter van jeugdhonk ‘Den Anhang’. Hij heeft daar leiding gegeven aan jongerendiensten en organiseerde vele activiteiten, zoals het paasontbijt.
De heer te Kolste is al 40 jaar actief als vrijwilliger binnen de kerk en de voetbalsport. Hij is een zeer maatschappelijk betrokken inwoner die met name voor de voetbalsport in Winterswijk veel betekent.

Gerrit te Kolste kreeg een onderscheiding. Foto: Jan Tenbergen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant