De 'DAR', de dorpsaccommodatie in Rietmolen, inclusief sporthal. Foto: PR
De 'DAR', de dorpsaccommodatie in Rietmolen, inclusief sporthal. Foto: PR Theo Temmink

Inloopmiddag en – avond om 55-plussers bij elkaar te brengen in DAR

Maatschappij

RIETMOLEN - ‘Het is welhaast zeker, dat de ruim 350 Rietmolense 55-plussers gezamenlijke interesses, dan wel hobby’s hebben, maar het van elkaar niet weten.’ En dat is jammer, vinden de mensen achter de onlangs opgerichte werkgroep JongBelegen23. 

Rietmolen beschikt over een fraaie dorpsaccommodatie - zo redeneert de werkgroep - inclusief een uitgestrekte sporthal (de DAR in de volksmond) waar voor verscheidene groepen en groepjes nog een plekje te vinden moet zijn. Een enquête, vorige maand gehouden onder Rietmolens 55-plussers, wees uit, dat het overgrote deel van de doelgroep enthousiaste voorstanders zijn van een inniger samenwerking. 

Maandag 27 maart moet dat alles zijn eerste beslag krijgen tijdens een inloopmiddag en – avond in de DAR. Vanaf 14.30 en vanaf 19.30 uur krijgen de 55-plussers de uitslagen van de enquête voorgeschoteld en wordt er onder leiding van meester-gespreksleider Ludo Doove gebrainstormd over de mogelijkheden, die de DAR te bieden heeft. “Nadrukkelijk een bijeenkomst,” zegt Doove, “waarin eens een keer niet gevraagd wordt om bestuurders of de oprichting van nieuwe verenigingen, maar waar sprake is van een geheel vrijblijvende poging om mensen met dezelfde hobby’s bij elkaar te krijgen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant