Aan het werk in de tuin. Foto: PR
Aan het werk in de tuin. Foto: PR

Studenten Graafschap College aan de slag achter de voordeur

Maatschappij Aalten Dinxperlo

DOETINCHEM - “Ik vind het fijn dat we deze mevrouw met een klein beetje van onze tijd hebben kunnen helpen”, vertelt een van de studenten. 23 studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College volgen van februari tot en met juni maatschappelijke diensttijd via Present. In die periode gaan zij onder andere aan de slag achter de voordeur bij mensen in een kwetsbare situatie. Zij worden hierbij begeleid door de projectcoördinatoren van Present. Op woensdag 15 maart staken zij de handen uit de mouwen op vier verschillende locaties in de Achterhoek. Eén groep hielp een alleenstaande mevrouw bij het opruimen van overtollige huisraad en het opknappen van haar tuin.

Om gezondheidsredenen lukt het mevrouw niet om zelf haar huis en tuin grootschalig op te ruimen. Zij heeft zelf weinig mensen om haar heen die haar hierbij kunnen helpen. Deze groep studenten kwam dus als geroepen. “De praktische problemen stapelen zich vaak op, waardoor mensen door de bomen het bos niet meer zien. Op deze manier zien de studenten in welke situaties mensen terecht kunnen komen. Tegelijkertijd ervaren zij dat hun inzet en aandacht voor de ander een wereld van verschil kan maken”, vertelt José van Hal, projectcoördinator van Present Aalten-Dinxperlo.
De zes studenten gingen enthousiast en voortvarend aan het werk. De schuur is opgeruimd, groot huisraad is aan de weg gezet voor Kringloop Actief en lege flessen zijn naar de glascontainer gebracht. Ook is de tuin weer aangeveegd en klaar voor de lente. Mevrouw was niet alleen heel blij met het resultaat. Ze ontving de jongeren heel gastvrij en vond het heel bijzonder dat deze jonge mensen dit voor haar wilden doen. Een mooie ontmoeting tussen hulpontvanger en vrijwilligers.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag een leuke ontmoeting met kwetsbare medemensen, waarbij je hen helpt bij een klus in huis of tuin en/of een moment van aandacht biedt? Neem dan contact op met Present en wij zoeken een passende klus: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of T 06 21838708. Meer informatie over Present vind je op:


www.presentaalten-dinxperlo.nl

Studenten van Graafschap College. Foto: PR