Geluk doorgeven via een pannenkoek. Foto: PR
Geluk doorgeven via een pannenkoek. Foto: PR

Geluk doorgeven met pannenkoeken

Maatschappij

DOETINCHEM - Tijdens Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 17 maart schotelden de leerlingen van de groepen 6 van basisschool Dichterbij in Doetinchem de senioren van zorgcentrum het Waterrijk zelfgebakken pannenkoeken voor. Tussen het smikkelen door zijn er optredens en wordt er gezellig gekletst.

door Michiel Wopereis

Samen met de kok van zorgcentrum het Waterrijk in Doetinchem bakten de leerlingen in groepjes pannenkoeken voor de bewoners. De leerlingen verzorgden een gehele restaurantbeleving voor de senioren deze middag. Van aankomst in de aula met ontvangst van de kinderen, tot het bakken, serveren en afruimen van de tafels. Tussendoor waren er optredens van de kinderen met muziek, en aan tafel werden er verhalen verteld en moppen getapt.

Geluk doorgeven

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de groepen 6 van basisschool Dichterbij gewerkt aan diverse gelukslessen. In deze lessen leerden de kinderen over hun geluk, talenten en hoe je anderen blij kunt maken door geluk door te geven. Wekelijks op dinsdag komen de kinderen in het Waterrijk tegenover de school om met senioren spelletjes te doen, een praatje te maken en te helpen met afval opruimen. Zo ontstond het idee bij de leerkrachten om de senioren op Nationale Pannenkoekendag te voorzien van een lekkere pannenkoek en vermaak door de kinderen.

Succes

De middag was een groot succes voor de kinderen en senioren. De kinderen waren erg enthousiast en staken de handen flink uit de mouwen. ‘Ik word helemaal warm van binnen als ik zie hoe leuk de mensen het hebben!’, roept een meisje (10) blij. Een bewoonster (82) vertelt: ‘Ik bak voor mij zelf geen pannenkoeken meer, ik geniet hier zo enorm van’. Een andere bewoonster, vroeger zelf juffrouw, haalt herinneringen op: ‘Vroeger bakte ik met mijn 51 kinderen in de klas ook pannenkoeken’. Zichtbaar genieten de kinderen en bewoners van elkaar. De juffen en meesters kijken tevreden toe. Op de vraag of deze actie voor herhaling vatbaar is, antwoord iedereen volmondig ‘Ja!’.

Geluk doorgeven via een pannenkoek. Foto: PR
Geluk doorgeven via een pannenkoek. Foto: PR
Geluk doorgeven via een pannenkoek. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant