Brend Ruiter, Bram ten Dolle, Julia van der Weide, Evan Hilhorst en Ramon Menting (vlnr). Foto: Rob Weeber

Brend Ruiter, Bram ten Dolle, Julia van der Weide, Evan Hilhorst en Ramon Menting (vlnr). Foto: Rob Weeber

KWF sponsordoel ‘The Road to Antwerpen’

Maatschappij Geesteren

GEESTEREN – Kanker slaat nog steeds emotionele gaten in de samenleving. Sommigen verwerken hun verdriet in stilte, maar voor anderen is het een aanleiding om door middel van een actie het goede doel te steunen in de hoop dat er betere genezingswijzen zullen volgen.

Door Rob Weeber

Evan Hilhorst (19) verloor vorig jaar zijn moeder als gevolg van kanker en besloot zijn emotie met zijn passie te combineren. Samen met zijn buurjongen, fiets- en voetbalmaatje Bram ten Dolle (19) zette hij een sponsoractie voor KWF op. Doel is geld ophalen door middel van een eendaagse fietstocht van de Achterhoek naar Antwerpen, genaamd ‘The Road to Antwerpen’. “We hebben ervoor gekozen om de actie te promoten met een zelf gemaakte website, flyers en berichten via social media en niet via de website van het KWF,” legt Hilhorst uit. Dat betekent dat we ook de opgehaalde gelden op onze privérekening laten storten. Wel hebben we navraag bij de belastingdienst gedaan of dat geen problemen zou geven, maar zolang de individuele gift een bepaald bedrag niet te boven gaat, kan het.”

De actie bleek een schot in de roos. Na de eerste dag was er al zo’n 15.000 euro binnen en inmiddels staat de teller op 46.500 euro. “Vooral de berichten via social media hebben een boost gegeven,” legt Bram uit. Er werd massaal gedeeld.” De geplande start staat voor 28 april. ‘s Morgens om 03.00 uur is de aftrap en de verwachte aankomst in Antwerpen is tegen de avond. Daar zullen de twee mogelijk worden opgewacht door vrienden en familie. “Het oorspronkelijke plan was Maastricht,” vertelt Evan. “Maar die route zou te ver van de grote steden afwijken. Juist het fietsen door de grote stad geeft ons veel energie.” Gedurende de campagne hebben velen zich gemeld om mee te fietsen, maar Evan en Bram willen het samen doen.

Beide heren zijn lid van het Geesterse GSV’63 waar de actie uiteraard niet onopgemerkt bleef. Ook de voetbalclub wilde zijn steentje bijdragen en er werd een actiecomité gevormd door Julia van der Weide (21), Ramon Menting (31) en Brend Ruiter (26). “We wilden niet alleen donaties ophalen binnen de vereniging, maar de actie breder trekken tot een verenigingsevenement,” legt Mentink uit. “Zo zijn we op het idee voor een Rad van Fortuinactie gekomen. Julia heeft de bedrijven in Geesteren en Borculo bezocht en gevraagd of ze een prijs wilden sponsoren. Daar zijn mooie prijzen uit voortgekomen, zoals VIP-kaarten voor De Graafschap, VVV-bonnen, een gratis netwerktraining et cetera.”

De Rad van Fortuinactie wordt gehouden op zondag 2 april rondom de thuiswedstrijd tegen DEO. Een streefbedrag heeft men desgevraagd niet, het gaat puur om de ondersteuning van ‘The Road to Antwerpen’. Voor meer informatie over ‘The Road to Antwerpen’ kan men terecht op de speciale website.

www.theroadtoantwerpen.nl