Leerlingen van de St. Jorisschool eten pannenkoeken met peuters van kinderdagverblijf De Banjers. Foto: Dinès Quist

Leerlingen van de St. Jorisschool eten pannenkoeken met peuters van kinderdagverblijf De Banjers. Foto: Dinès Quist 

St. Joris-leerlingen bakken pannenkoeken voor peuters en bewoners Hof van Flierbeek

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Op vrijdag 17 maart bakte groep acht van de St. Jorisschool pannenkoeken. Peuters van kinderdagverblijf De Banjers en bewoners van Hof van Flierbeek waren de gelukkigen, want zij mochten aanschuiven. De actie werd gehouden in het kader van de nationale pannenkoekendag, waar kinderen bakken voor ouderen. De St. Jorisschool greep deze gelegenheid aan om het breder te trekken en bediende jong en oud.

Door Dinès Quist

In Careaz Hof van Flierbeek krult de geur van versgebakken pannenkoeken door de gangen op de bewuste vrijdagmiddag. In alle vier de huiskamers van het verzorgingshuis staan groepjes kinderen van de St. Jorisschool pannenkoeken te bakken. Grote kommen beslag moeten er nog weggewerkt worden zodat alle 38 bewoners van een lunch worden voorzien. Aan de mooi gedekte tafels schuiven bewoners aan en wachten geduldig af wat zij op hun bordje krijgen. Het duurt niet lang want één van de leerlingen komt eraan met een hoge stapel dampende pannenkoeken gevuld met spek en appel. De bewoners smullen van de warme lunch en de achtstegroepers krijgen complimenten voor hun culinaire inzet.

Pannenkoeken voor de jongsten en de oudsten
In de klaslokaaltjes van kinderdagverblijf De Banjers strooien de peuters er lustig op los met de poedersuiker. Sommigen zijn hun derde pannenkoek al aan het verorberen. Buiten op het plein van het dagverblijf wordt flink doorgebakken door de leerlingen om alle 32 peuters hun maagjes te vullen. Het initiatief om op pannenkoekendag voor jong en oud te bakken komt vanuit de St. Jorisschool. Zij deden eerdere jaren ook al mee met de bakdag, maar toen bakten zij alleen voor henzelf. Dit jaar wilden zij de slag slaan naar bakken voor de jongsten en de oudsten, precies het doel van de pannenkoekendag, want die is in het leven geroepen om jong en oud te verbinden.

Careaz en De Banjers goeie buren
Het kinderdagverblijf en Careaz Hof van Flierbeek zijn goeie buren en werken vaker samen. “De peuters van De Banjers komen regelmatig bij ons op bezoek om samen een balletje te rollen of liedjes te zingen,” vertelt welzijnscoach van Careaz, Corry Boland. “De bewoners bloeien er van op en de peuters vinden het prachtig, een win win situatie dus. Deze samenwerking hopen we in de toekomst nog wat uit te breiden.” De pannenkoekendag van St. Joris, De Banjers en Careaz was in ieder geval een groot succes, dat smaakt naar meer.

Pannenkoeken bakken op Hof van Flierbeek. Foto: Dinès Quist
St. Jorisschool leerlingen bakken pannenkoeken voor peuters en ouderen. Foto: Dinès Quist
Tijdens pannenkoekendag bakken leerlingen van St. Jorisschool voor peuters en bewoners van Hof van Flierbeek. Foto: Dinès Quist
Peuters van kinderdagverblijf De Banjers genieten van pannenkoeken op nationale pannenkoekendag. Foto: Dinès Quist
Leerlingen van de St. Jorisschool eten pannenkoeken met peuters van kinderdagverblijf De Banjers. Foto: Dinès Quist