Gerbert Barink (links) en Bas de Wit zijn druk in de weer om de palen voor de vissteiger uit te lijnen. Foto: Arjen Dieperink

Gerbert Barink (links) en Bas de Wit zijn druk in de weer om de palen voor de vissteiger uit te lijnen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Vissteiger moet mindervaliden aan het hengelen krijgen

Maatschappij Lochem

LOCHEM - Het had heel wat voeten in de aarde en er is genoeg water door de gracht gestroomd, maar afgelopen woensdag mocht Rob Driessen eindelijk de eerste paal van de vissteiger aan de Zuiderbleek in de grond slaan. Rob, de initiatiefnemer van de steiger zet zich er al jaar en dag voor in dat ook mindervaliden kunnen genieten van het vissen. 

Door Arjen Dieperink 

“De vissteiger wordt gerealiseerd met medewerking van de gemeente Lochem, Visfederatie Midden Nederland  en de sportvisserij Nederland. Er moesten een bouwvergunning, berekeningen en veel andere zaken voor worden aangeleverd”, zegt Rob terwijl Gerbert Barink de lijnen uitzet voor de andere palen. “Wij mogen blij zijn met Gerbert, die de steiger voor bijna een vriendenprijs maakt. Zo blijven de kosten ook beperkt.”
De ene paal na de andere wordt in de grond geslagen. Barink: “Je kunt merken dat het onder de zoden drassig is.” Langzaam maar zeker wordt zichtbaar hoe groot de vissteiger wordt. “Zoals je nu al aardig kunt zien, wordt het 10 bij 3,5 meter. De palen die er bovenuit steken worden voorzien van een kering om te voorkomen dat iemand met een rolstoel te water raakt.
Intussen is Bas de Wit druk bezig om Gerbert te assisteren. Bas en Rob behoren allebei tot de Hengelsportvereniging Laren-Lochem. “Wij willen als vereniging het vissen promoten. En het is toch mooi: een vissteiger aan de gracht zodat iedereen er gebruik van kan maken”, aldus beide heren. “Wij hopen dat het woensdag klaar is. Dan moet er nog wel een toegangsweg naar de steiger worden aangelegd”, zegt Driessen.
Wanneer de vissteiger officieel wordt geopend wordt later bekendgemaakt.


hsvlarenlochem.mijnhengelsportvereniging.nl