Mos Meijler organiseert reünie dansschool Meijler in café Het Bolwerk. Foto: Lineke Voltman

Mos Meijler organiseert reünie dansschool Meijler in café Het Bolwerk. Foto: Lineke Voltman

Tweede reünie dansschool Meijler onder de titel ‘Los met Mos’

Maatschappij

WINTERSWIJK - Na het succes van de eerste reünie van leerlingen van dansschool Meijler in mei 2018 heeft Mos Meijler besloten om in samenwerking met Bert Hek van café ’t Bolwerk na vijf jaar opnieuw een reünie te organiseren.

Door Lineke Voltman

Dansschool Meijler was een begrip in Winterswijk. Vele jongeren hebben hier hun eerste passen op de dansvloer gezet. Op de zondagse dansavonden kon geoefend worden en het uiteindelijke resultaat was het behalen van de medal test.

Sluiting in 2008
Hartog Meijler (de opa van Mos) begon de dansschool in 1936 op het adres Tuunterstraat 7. In de oorlog moest hij onderduiken maar in mei 1945 heropende hij de school. In 1953 verhuisde de dansschool naar Tuunterstraat 13. In 1980 is Hartog Meijler gestopt en heeft zijn zoon Dolf de zaak overgenomen, hij gaf echter al dansles sinds 1972. In 2008 werd de dansschool definitief gesloten, omdat er geen opvolger was. Meijler: “Ik formuleer het altijd zo: Mijn vader heeft de dansschool overgenomen omdat hij wist wat het was en ik heb dat niet gedaan omdat ik ook wist wat het was… Ik zag toen al een terugloop in het aantal leerlingen en het was heel hard werken, mijn vader was naast zijn baan als leraar elke avond aan het werk, zeven dagen per week. Daarnaast lag mijn belangstelling ergens anders.”

Afscheid
Meijler: “De aanleiding voor de reünie op 26 mei 2018, die werd georganiseerd door een aantal leerlingen, was eigenlijk een trieste. We namen afscheid van de dansschool, die daarna verkocht zou worden, daarnaast wilden we stilstaan bij het overlijden van mijn ouders, die kort daarvoor zes weken na elkaar overleden waren.”

De reünie vindt plaats op 6 mei in café ‘t Bolwerk aan de Kottenseweg. “De gekozen datum is toevallig de verjaardag van mijn vader, terwijl 26 mei, de dag waarop de eerste reünie plaatsvond, de verjaardag van mijn moeder was en de trouwdag van mijn ouders. We hebben die data niet bewust uitgezocht maar het liep gewoon zo en ik vind het achteraf heel mooi.”

Elkaar weer ontmoeten 
Meijler: “Café ‘t Bolwerk is niet erg groot, we hebben plaats voor ongeveer 60 tot 70 personen. Het podium achter in de zaal gaat eruit en daar leggen we een dansvloer zodat er ook gedanst kan worden. Er worden allerlei soorten dansmuziek gedraaid als ballroom, latin en misschien net als vroeger een top 5. De reünie is een mooie gelegenheid om elkaar weer te kunnen ontmoeten, met elkaar te praten en herinneringen op te halen aan vroeger. We hopen op veel oud-leerlingen, zowel degenen, die decennia geleden dansles hebben gehad maar ook die van het begin van deze eeuw, kortom van alle leeftijden.”

Vol is vol 
Aanmelding voor de reünie is noodzakelijk in verband met het aantal plaatsen. Dat kan via de facebooksite van café ‘t Bolwerk of via de mail mmeijler13@gmail.com. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De kosten bedragen 15 euro, inclusief koffie/thee en hapjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant