Voorzitter Dikkie Garritsen (midden), bedankt Saskia en Han van der Lans. Foto: Diny Oosterlaken

Voorzitter Dikkie Garritsen (midden), bedankt Saskia en Han van der Lans. Foto: Diny Oosterlaken

Op de fiets naar antieke kroonluchters van Van der Lans

Maatschappij Hummelo Steenderen

HUMMELO - Het is een mooie zonnige middag als de leden van Vrouwen van Nu afdeling Steenderen, op de fiets naar Hummelo gaan voor een bezoek aan Van der Lans, antieke kroonluchters. Han en Saskia Van der Lans wonen op boerderij De Goedenberg, een gemeentelijk monument aan de Hessenweg in Hummelo. Ze staan de vrouwen buiten al gastvrij op te wachten in de prachtige omgeving van hun gerestaureerde boerderij. 

Na ontvangst in de toonzaal waar het volhangt met prachtig brandende kroonluchters, ze kunnen ze zo mooi laten branden mede door de op hun erf aanwezige zonnepanelen, vertelt Han over hoe dit alles zo ontstaan is. Hij doet dit met behulp van een groot beeldscherm.  

Han en Saskia komen uit Bussum waar ze een antiekzaak hebben. Ze willen wat anders en komen min of meer toevallig in Hummelo terecht en zijn meteen verkocht als ze het oude vervallen pand zien. De Goedenberg is eigendom van kasteel Keppel en in goed overleg met de rentmeester is de boerderij helemaal in oude stijl opgeknapt. Een hels karwei, maar ze hebben het klaargespeeld, veel door zelfwerkzaamheid. Hierna volgt niet alleen het rondkijken in beide toonzalen, maar ook een persoonlijke rondleiding door het woonhuis. Na afloop gaat het gezelschap weer op de fiets om bij boerderij De Klevenhorst nog even na te praten onder het genot van een drankje. Al met al kunnen Vrouwen van Nu terugzien op een heel leuke en leerzame middag.

De volgende bijeenkomst is op maandag 15 mei. Antoinet Loman van Waterschap Rijn-IJssel, vertelt over watermanagement nu en in de toekomst, aanvang 19.45 uur in het Anker in Steenderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant