Op Wereld Fiets Dag kan er op verschillende plekken in de gemeente worden opgestapt voor een mooie fietstocht. Foto: PR
Op Wereld Fiets Dag kan er op verschillende plekken in de gemeente worden opgestapt voor een mooie fietstocht. Foto: PR

Samen fietsen op Wereld Fiets Dag door prachtige omgeving

Maatschappij Borculo Eibergen Ruurlo

BERKELLAND  - In het kader van de Wereld Fiets Dag organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB), in samenwerking met de verschillende fietsgroepen, een gratis fietstocht voor E-bikes en/of gewone fietsen. Vrijdagmiddag 2 juni wordt er vanuit verschillende plaatsen in Berkelland gestart met een fietsronde van ongeveer 25 kilometer.

Onderweg wordt er een pauze gehouden bij Camping Klein Haneveld in Borculo. De koffie/thee met wat lekkers wordt de deelnemers gratis aangeboden door de camping en de SFB. Voor mensen die meer in beweging willen komen en tegelijkertijd genieten van het prachtige Berkelland is deze fietstocht een schot in de roos.

Fietsgroep Ruurlo start om 13.00 uur vanaf de ingang van het Kulturhus; fietsgroep Eibergen start 13.30 uur, vanaf cultureel centrum ‘t Spieker en de fietsgroep Neede/Borculo start in Haarlo, vanaf de parkeerplaats bij Prinsen om 14.00 uur.

Mensen die wel willen fietsen maar vrijdag 2 juni niet kunnen, niet getreurd. Want wekelijks wordt er gezamenlijk gefietst in de volgende groepen in Berkelland: Borculo/Neede: op donderdagmiddag en de starttijd is 13.30 uur. In de even weken in Neede vanaf het Vlearmoesplein en in de oneven weken in Borculo, vanaf IJsboerderij ’t Dommerholt. In Ruurlo is woensdagmiddag de start om 13.30 uur. Deelnemers verzamelen en vertrekken bij de ingang van het Kulturhus. Tot slot in  Eibergen: op woensdag- en vrijdagmiddag, met als begintijd 13.30 uur. Nadat de fietsliefhebbers zich er hebben verzameld, is het vertrek (beide dagen) vanaf ’t Spieker.

Wie wil deelnemen aan de gratis fietstocht of meer informatie wil over een fietsgroep in de buurt, kan contact opnemen met Susanne van den Berg van de SFB, via susanne@sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545-476727. De mensen van de SFB verzamelden een aantal quotes vanuit de verschillende fietsgroepen, die de sfeer van deze activiteit illustreren: ‘Het is de bedoeling dat fietsen en genieten samen gaan en dat niet de snelheid het belangrijkste is’,  ’Wees welkom’ en ’Samen uit, samen thuis!’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant