Afbeelding

Jong Oriolus krijgt bezoek van een imker

Maatschappij

WINTERSWIJK - Op 14 juni om 15:00 uur komt imker Edwin Harbers van Imkerij ‘t Beggelder naar Jong Oriolus.

Hij brengt zelfs bijenkasten mee. Om de bijen van heel dichtbij te kunnen bekijken mogen de kinderen zelf ook een echt imkerpak aan. Zo kunnen ze de imker helpen met het werk dat moet gebeuren in de bijenkast. Ze kunnen alles over bijen aan hem vragen, zoals hoeveel bijen passen in zo’n bijenkast of roken alle imkers een pijp? De kinderen zijn welkom om de vragen zelf aan imker Edwin te stellen.

Jong Oriolus is een ontmoetingsplek voor kinderen die weten wat het woord kanker betekent, omdat iemand heel dichtbij of het kind zelf, ziek is (geweest). Denk aan de ouder, broer of zus, opa of oma, of een vriendje of vriendinnetje. Samen met andere kinderen die weten hoe dit voelt, worden er leuke dingen gedaan. De kinderen hoeven elkaar niets uit te leggen, ze begrijpen elkaar. Bij Jong Oriolus voelen de kinderen dat ze niet de enige zijn die te maken hebben met kanker.

In mei is Oriolus met de kinderen naar buiten gegaan, op ontdekking in de natuur. “Zo leuk om te zien hoe nieuwsgierig kinderen worden als ze even stilstaan bij bloemen, kriebelbeestjes en vogels. Enkele reacties waren: ‘Ben jij natuurdeskundige?’, ‘De tuin van de fotobingo was erg mooi!’ en ‘Als ik op mijn verjaardag een mobiel krijg zet ik er meteen de birdnet-app en de plantnet-app op’. En weet je wat het allerleukste was? Het leren fluiten op een grasspriet!”

Wie meer wil weten over Jong Oriolus of een kind aanmelden kan kijken op www.oriolus-achterhoek.nl, mail naar info@oriolus-achterhoek.nl, bel naar 06-10033406 of kom langs.