Stekkietalenten Yvonne Schuurmans (l), Angela Becks, Karel Oostendorp en Lilian Ebbers treden ook op. Foto Han van de Laar
Stekkietalenten Yvonne Schuurmans (l), Angela Becks, Karel Oostendorp en Lilian Ebbers treden ook op. Foto Han van de Laar

’t Stekkie pakt flink uit

Maatschappij

Playbackshow in Jacobskerk

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Het is alweer zo’n drie jaar geleden dat de playbackshow van ’t Stekkie plaatsvond. De afgelopen paar jaar gooide corona roet in het eten, maar op 17 juni komt de playbackshow op spetterende wijze terug! Er is de afgelopen jaren gespaard en voor de comeback is gekozen voor een toplocatie, namelijk de Jacobskerk op de Markt. In deze prachtige ambiance gaan de artiesten hun weg naar het podium vinden. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend en de aanvang is 20.00 uur. De entree voor bezoekers bedraagt 5 euro, inclusief een kop koffie of thee. Voor deelnemers en Stekkieleden is de toegang gratis.

Dragqueen
Momenteel zijn er acht acts. Daarnaast verzorgt de leiding nog een optreden en is de presentatie in de vertrouwde handen van dragqueen Sissy P, die het programma aan elkaar praat. Voor de late beslissers is er wellicht nog wel een mogelijkheid om deel te nemen als artiest. Vast staat al wel dat Do optreedt met het nummer Heaven en ook Luv is van de partij. Natuurlijk ontbreken Frans Bauer en Koos Alberts niet. Uiteraard is er een deskundige jury voor de puntentoekenning en het commentaar. Deze bestaat uit burgemeester Joris Bengevoord, Joanne Grooten en Daafit Helikopterman.

Nieuwe instroom
’t Stekkie, de vrijetijdsgroep voor mensen met een beperking bestaat al vanaf 1976 en heeft de afgelopen jaren een aantal verhuizingen achter de rug. Sinds 1,5 jaar is De Klimop in de Notenboomstraat de vaste locatie. Vrijwilligster Mirjam Ekster en coördinator Herman van de Wetering lichten de activiteiten toe. Mirjam: “Er zijn nu zo’n 29 Stekkies leden, maar we zouden wel weer naar de veertig willen en op termijn zelfs naar de vijftig. Dan zijn er ook meer vrijwilligers nodig. We gaan tevens de programmering wat aanpassen en ons meer richten op jongeren, zodat er nieuwe instroom komt. Ook thuiswonenden zijn welkom.”

Herman: “Belangrijk is dat er ook een muziekdocente aanwezig is. Verder is het heel fijn dat we de beschikking hebben over veel creatief materiaal en er is ook een keuken waar we gebruik van kunnen maken. Verder willen we er meer op uit, zoals naar het zwembad. In de afgelopen periode zijn we, in plaats van het Stekkieweekend, een aantal keer een dagje uit geweest. Het carnaval hebben we de afgelopen keer in eigen beheer gedaan. Dat sloeg aan. Kortom: we zijn volop aan het vernieuwen.”

Bloemencorso sponsor
’t Stekkie doet dit jaar met een C-wagen mee aan het bloemencorso. Momenteel wordt het onderstel in elkaar gezet en dan volgt het ontwerp, daarna het bouwen en plakken met de Stekkies. Er wordt nog gezocht naar een sponsor die hapjes en drankjes beschikbaar stelt. Voor informatie over de playbackshow en over het Stekkie: stekkie.coordinator@gmail.com, bel naar 06 23764 968 of kijk op Facebook.

Leon Koster: ‘Wij zijn op zoek naar jou’