Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ bij bieb Borculo

Maatschappij Borculo

BORCULO – In samenwerking met de Regiobank Scharenborg Beltrum bv, wordt in de Bibliotheek Borculo een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. Deze workshop, gehouden op maandagochtend 19 en woensdagochtend 21 juni (beide keren 10.00 uur), is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren. ‘Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit’, is het thema.

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Op 19 of 21 juni is men van harte welkom in de bibliotheek in Borculo. Hier leren de deelnemers met hulp van medewerkers van RegioBank Scharenborg Beltrum, hoe internetcriminelen te slim af te zijn.
Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. ‘Welke gegevens kan men wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?’ Dit zijn vragen die worden beantwoord. Tijdens de interactieve workshop leert de deelnemer hoe men internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgen ze te zien hoe cybercriminelen proberen de digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen van hun slachtoffers. En ook hoe nep mailing of nep berichten via whatsapp zijn te herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Het is niet nodig lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus snel aanmelden is wel slim.