Correspondent Kyra Broshuis in gesprek met een inwoner van Winterswijk
Correspondent Kyra Broshuis in gesprek met een inwoner van Winterswijk Foto Meindert Bussink

De leestafel in de bibliotheek

Maatschappij Winterswijk

WINTERSWIJK- De bibliotheek in Winterswijk kent een min of meer vast leesgroepje dat hier bijna dagelijks de kranten leest. Een mevrouw leest ook elke week uitgebreid de nieuwste editie van Achterhoek Nieuws. “Ik heb thuis een nee-nee-sticker dus ik lees de krant altijd elders. Ik vind het fijn om nieuws uit mijn woonplaats te lezen. Wat mij betreft mogen de verhalen van Hulzer Willem er wel uit; de beste man is al jaren geleden overleden. In plaats daarvan zou een bijvoorbeeld een spannend vervolgverhaal wel leuk zijn. De berichten vanuit de kerken worden steeds minder, ik weet niet waar dat aan ligt. In veel kranten lees ik trouwens wel hetzelfde nieuws.”

Online de krant lezen is lastig, zo vertelt ze: “Het lukt me niet op de computer maar ach, het is wel net zo fijn om de papieren krant te lezen. Alles staat er verder wel, zoveel gebeurt er nou ook weer niet in Winterswijk.” Bibliotheekmedewerkster Yvonne leest de de kranten van Achterhoek Nieuws graag. Ze mist wel een wekelijkse rubriek met interessant tips over boeken.

Wat in mijn dorp gebeurt, is voor mij belangrijk

Een meneer aan dezelfde leestafel vertelt vooral de familieberichten te lezen in Achterhoek Nieuws. En hij leest juist graag de verhalen van Hulzer Willem. “Een mooi verhaal is een mooi verhaal, of de schrijver daarvan al overleden is, maakt niet uit. Ik lees de kranten meestal in de bieb maar ik krijg Achterhoek Nieuws ook wel thuis bezorgd. Wel een dag later dus daarom ben ik op dinsdag meestal wel in de bieb te vinden. Alles wat ik wil lezen over Winterswijk vind ik wel in Achterhoek Nieuws. Wat in mijn dorp gebeurt, is voor mij het belangrijkst. De rest vind ik niet zo interessant.”

Uitgebreid

Een andere inwoner van Winterswijk vertelt meerdere uitgaven van Achterhoek Nieuws te lezen. “Ik krijg de Winterswijkse editie thuisbezorgd, die lees ik graag uitgebreid. De andere titels lees ik online. Dat vind ik minder prettig omdat ik dan vaak stukken moet vergroten, dat leest niet zo fijn. Ik blader het door en klik aan wat ik interessant vind. Ik heb een brede interesse en lees graag, online is van alles te vinden.”

Open redactie

Achterhoek Nieuws wil met haar verslaggeving graag aansluiten bij de interesses en vragen die leven bij de Achterhoekers. Daarnaast denken we met behulp van uw feedback en suggesties onze verslaggeving te kunnen verbeteren of bijstellen.

U kunt helpen door lid te worden van Achterhoek Nieuws Open Redactie. Via dit lezerspanel krijgt u eens per maand een e-mail met een vragenlijst toegestuurd. Daarin wordt u bijvoorbeeld gevraagd welke verhalen over een bepaald onderwerp u graag zou willen lezen, welke thema’s u nog mist en of u wellicht nog tips heeft voor onze correspondenten en redactie.


www.achterhoeknieuws.nl/openredactie