Met een ferme handdruk wordt de overeenkomst bekrachtigd. Foto: PR

Met een ferme handdruk wordt de overeenkomst bekrachtigd. Foto: PR

Statiegeldflessen en -blikjes nu ook naar Tuincentrum Peer

Maatschappij Doetinchem

DOETINCHEM - Tuincentrum Peer in Doetinchem heeft als eerste een samenwerkingsovereenkomst getekend met Statiegeld Nederland en Brand Masters voor de plaatsing van een inzamelpunt voor flessen en blikjes. De inspanningen van beide organisaties dragen bij aan het verminderen van zwerfafval en het bevorderen van een duurzame toekomst. De samenwerking kwam tot stand in de aanloop naar World Cleanup Day, op zaterdag 16 september. Dat is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld.

Statiegeld Nederland en Brand Masters realiseren samen inzamelpunten voor statiegeldflessen en -blikjes in tuincentra door het hele land. Met de nieuwe inname-apparaten willen deze organisaties het inleveren van flessen en blikjes nog makkelijker maken. Met als doel meer gerecycled materiaal en minder afval in de natuur.
Dankzij de strategische samenwerking kunnen consumenten nu ook bij steeds meer tuincentra hun statiegeldflessen en -blikjes inleveren. Een logische stap, vindt Brand Masters, dat verantwoordelijk is voor de verkoop van frisdranken in verschillende segmenten, waaronder tuincentra. Waar supermarkten verplicht zijn een inzamelpunt aan te bieden op de winkelvloer, hoeven tuincentra dat niet. Zij zijn zich echter wel bewust van de toegevoegde waarde van de extra inzamelpunten. Patrick Meeren, manager Sustainability bij Brand Masters: “Het inleveren moet zo laagdrempelig worden gemaakt.”