Loten verkopen aan de deur door leden voor hun vereniging bij Grote Clubactie. Foto: PR
Loten verkopen aan de deur door leden voor hun vereniging bij Grote Clubactie. Foto: PR

15 verenigingen uit Berkelland op pad met de Grote Clubactie

Maatschappij Beltrum Borculo Eibergen Geesteren Neede Rekken Ruurlo

BERKELLAND - De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80 procent hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.
Als men denkt aan de Grote Clubactie, dan denkt men aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steunt men met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maakt de deelnemer zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100.000 euro. De trekking vindt plaats op 28 november.
Dit jaar doen in gemeente Berkelland de volgende clubs mee: (Geesteren) Muziekvereniging Amicitia en Scouting Borculo Cycloongroep; (Borculo) LG Dance en Gymnastiekvereniging Borchlo; (Eibergen) BC Picker Reds; PC en LR De Berkelruiters; Skoltar en Dance Centre Eibergen. (Rekken) Gareo Rekken; (Neede) NGV Neede, Sportclub Neede, Elite/Dynamo Neede, Trefpunt speeltuin de berg; (Beltrum) Sportcentrale VIOS; Ruurlo, Ruurlose Volleybalvereniging Tornax.