Lotenverkopers van de Grote Clubactie komen aan de deur. Foto: PR

Lotenverkopers van de Grote Clubactie komen aan de deur. Foto: PR

Foto: PR.

Grote Clubactie via 21 verenigingen uit Oude IJsselstreek

Maatschappij Breedenbroek Gendringen Heelweg Silvolde Sinderen Terborg Ulft Varsseveld Westendorp

GENDRINGEN - De Grote Clubactie is weer begonnen. In de gemeente Oude IJsselstreek gaan de leden van maar liefst 21 verenigingen op pad om loten te verkopen. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan die hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”
Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80 procent hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. 

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steunen de kopers van de loten niet alleen de vereniging, maar maken zij zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100.000 euro. De trekking vindt plaats op 28 november.

Dit jaar doen in de gemeente Oude IJsselstreek de volgende clubs mee:
In Gendringen: Atletiekvereniging Atletico 73 en Gymvereniging Gendringen;
In Heelweg: Badminton ClubVarsseveld (BCV);
In Ulft: Ulftse Badminton Club (U.B.C.), Handbalvereniging UGHV, Hockeyclub Oude IJsselstreek, Voetbalvereniging Gendringen, Samenwerkende voetbalverenigingen , Samenspel Doet Overwinnen Ulftse Combinatie;
In Westendorp: S.V. Westendorp;
In Silvolde: Gymnastiekvereniging Ulfariet, Souplesse Silvolde en Sportclub Silvolde;
In Varsseveld: Varsseveldse Gymnastiekvereniging V.G.V., HEVA-V.C.V. Volleybal Club Varsseveld en Chr. Korfbalver. Sport en Vriendschap SEV;
In Sinderen: SV Sinderen en omstreken;
In Terborg: vv Terborg & Spcl. Silvolde, Tafeltennis vereniging Hercules en Zwem- en Waterpolovereniging De Gendten;
In Breedenbroek: Scouting Saksenheerd Breedenbroek Dinxperlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant