Voetbalvrienden bouwen een schuurtje. Foto: Present Bronckhorst

Voetbalvrienden bouwen een schuurtje. Foto: Present Bronckhorst

Vriendengroep bouwt schuur voor alleenstaande moeder in Bronckhorst

Maatschappij Bronckhorst

BRONCKHORST – “Mooi om op deze manier iemand te kunnen helpen. Het geeft energie om iets voor een ander te doen.” Dit zegt een van de voetbalvrienden die samen in een ochtend een schuurtje voor een alleenstaande moeder in elkaar zetten. De moeder heeft een dochter met het syndroom van Down die niet zelfstandig kan fietsen. Maar samen met haar moeder fietsen op een duo-fiets kan ze wel. Deze fiets wordt nu vanuit de WMO door de gemeente Bronckhorst beschikbaar gesteld. Voorwaarde is wel dat de fiets droog gestald kan worden en daarvoor heeft ze een extra schuur nodig. 

Mevrouw beschikt niet over het geld of het netwerk om zo’n schuur te laten bouwen. Maar dat geld kon de diaconie van de kerk wel beschikbaar stellen. En de handige handen om de schuur in elkaar te zetten kon Present leveren. Dat werden de handen van vijf jonge mannen, een vriendengroep en voetbalteam. Ze hebben allemaal jonge gezinnen en drukke banen, maar wilden zich hiervoor graag een zaterdagochtend vrijmaken. 

De één ontcijferde de bouwinstructie, de ander hanteerde de schroevendraaier en weer een ander legde een tegelvloertje recht. Na een halve dag was de klus geklaard en stond er een mooie schuur in de achtertuin. Een van de vrijwilligers: “Present had het allemaal perfect geregeld. Alles was goed voorbereid. Alle spullen waren aanwezig, we konden direct aan de slag. De coördinator van Present was aanwezig en zorgde dat het contact met de hulpontvanger prima verliep.”

Ook zin in een praktische klus?
Spreekt dit verhaal je aan? Lijkt het je ook leuk om samen met vrienden, collega’s of andere groep een kwetsbare dorpsgenoot te helpen met een praktische klus? Neem dan contact op met Present en alles wordt voor je geregeld. De coördinator van Present Bronckhorst is Hilde Colenbrander, hilde.colenbrander@presentbronkhorst.nl, bel 06 15136687 of kijk op de site.


presentbronckhorst.nl

Voetbalvrienden bouwen een schuurtje. Foto: Present Bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld