Afbeelding
Foto: PR.

Mundikat houdt kattenshow bij Van Pallandt in Varsseveld

Maatschappij Varsseveld

VARSSEVELD - Mundikat houdt op zaterdag 14 en zondag 5 oktober een kattenshow bij Optisport Van Pallandt in Varsseveld. De shows van deze vereniging, die het verantwoord fokken, houden en verzorgen van (ras)katten ten doel heeft, zijn per definitie internationaal. Hierdoor zijn er veel katten van verschillende rassen vertegenwoordigd en komen er deelnemers van heinde en ver naartoe.

‘s Morgens vindt de reguliere keuring plaats. Daarbij worden de beste katten per kleur (BIV) en per keurmeester (NOM) gekozen. De beste katten per keurmeester worden genomineerd voor de verkiezing van beste kat. Het publiek kan dit van dichtbij meemaken en luisteren naar de uitleg van een internationale keurmeester. Elke kat is uniek en dus is ook elke keuring uniek.
De genomineerde katten nemen het ’s middags tegen elkaar op in een spectaculaire finaleronde genaamd Best in Show. Ze worden in kleine groepen één voor één gepresenteerd aan de keurmeesters, die uiteindelijk de ‘Best in show’-katten uitkiezen. Vervolgens kiezen de keurmeesters nog de beste kat per categorie en uit de overgebleven vier katten wordt dan de beste kat van de hele show gekozen. Het hoogtepunt van de dag voor zowel deelnemers als publiek.

Naast het bewonderen van de prachtige rassen en het bijwonen van de boeiende keuringen kunnen de bezoekers ook hun slag slaan bij een van de vele nationale en internationale standhouders. Er is van alles te koop: voeding, speeltjes, mandjes, dekentjes, te veel om op te noemen; zolang het ook maar iets met de kat te maken heeft. Ook voor deskundig advies kan men bij de standhouders terecht. Bij de infostand van Mundikat kunnen bezoekers antwoord krijgen op allerlei vragen over bijvoorbeeld een bepaald ras, hoe de rassen tot stand zijn gekomen en hoe de diverse kleuren ontstaan. Bij deze stand zijn ook lootjes te koop voor de Mundikalt-loterij.
Openingstijden: van 9.30 tot 16.30 uur. Entree 5 euro, t/.m 12 jaar en 65+ 2,50 euro.
: