De Ruiterkampjes bij de Lindesche molen. Foto: Splinter Doornbos

De Ruiterkampjes bij de Lindesche molen. Foto: Splinter Doornbos

Broers en zus Ruiterkamp samen 275 jaar getrouwd

Maatschappij Linde

VORDEN - Vijf kinderen uit één gezin die bij elkaar opgeteld 275 jaar zijn getrouwd. Dit feit doet zich eind deze maand voor binnen de familie Ruiterkamp. Dat mag best uniek worden genoemd. En allen nog in goede gezondheid, een zegening.

Door Jan Hendriksen

Henk en Annie Ruiterkamp uit de Vordense buurtschap Linde komen eigenlijk net kijken Zij waren op donderdag 28 september ‘pas’ vijftig jaar getrouwd. Drie broers en een zus van Henk (74) gingen indertijd de jongste telg uit de familie voor. Zo is zus Gerrie Vrogten-Ruiterkamp, die samen met haar man Harrie in Hengelo (G) woont, inmiddels 58 jaar getrouwd. Wim en Lydia Ruiterkamp en Gerrit en Jansje Ruiterkamp, die in Vorden woonachtig zijn, zijn respectievelijk 59 en 56 jaar getrouwd. Reinier en Betsie Ruiterkamp uit het Drentse Diever halen eind deze maand de 52 jaar. Samen met de vijftig jaar van Henk en Annie maakt dat eind deze maand in totaal 275 jaar huwelijk.
Een van de nichtjes nam het initiatief om de echtparen gezamenlijk op de foto te zetten bij de Lindesche Molen waar Henk en Annie  hun gouden huwelijksfeest vierden. Vorige week donderdag met de familie en zaterdag met hun buren en het personeel van het aannemersbedrijf. De familiefoto maakte het huwelijksjubileum tot een speciale gebeurtenis waar Henk en Annie Ruiterkamp met veel plezier en genoegen op terug kunnen kijken. En dat allemaal op een locatie die voor Henk en Annie zeer dierbaar is. De familie Ruiterkamp is namelijk eigenaar van de molen en exploiteert samen met Stichting de Lindesche Molen met veel plezier en enthousiasme onder meer een ontmoetingsruimte, Theater Onder de Molen en het Uutblaoshuuske met de naam ’t Luiwerk.

De vijf telgen uit de familie Ruiterkamp die samen 275 jaar getrouwd zijn. Foto: Splinter Doornbos