Initiatiefnemers Open Dag Ruurloseweg Fred en Diny. Foto: PR

Initiatiefnemers Open Dag Ruurloseweg Fred en Diny. Foto: PR

Open Huis buurt Ruurloseweg voor herhaling vatbaar

Maatschappij Groenlo

GROENLO - De organisaties en bedrijven aan de Ruurloseweg in Groenlo hielden afgelopen zaterdag 30 september Open Huis. Diny Boerkoel (Vincentius) en Fred Nijman (ZSOM), beiden initiatiefnemers van dit gebeuren, kijken tevreden terug op een geslaagd evenement. Aan de open dag deden behalve het Vincentiushuis en ZSOM Omroep Groenlo ook Goossens Fietsen, Hondentrimsalon de Vachtpraktijk en Medikamente Die Grenze mee.

De belangstelling was in alle zaken overweldigend. Elke deelnemer heeft er zijn eigen in vulling aangegeven. Als extraatje kon men genieten van pannenkoeken of een presentje. In het Vincentiushuis kreeg men uitleg over het doen en laten van deze vereniging en de besteding van de ontvangen gelden. Verder was er in het Vincentiushuis een optreden van twee jonge pianisten Adam en Bardia. 

Bij de ZSOM Omroep Groenlo kreeg men in de studio uitleg over de programma’s die ze maakten en waar deze te bekijken waren. Wie durfde kon voor de camera en met behulp van de autocue tekst inlezen, dit om te ervaren hoe dit bij de televisie ook werkt. Buiten was de regiewagen opgesteld. Men kon een kijkje nemen hoe daar camerabeelden en geluid werden gemixt. 

De belangstelling voor de sociale dienstverlening, de formulierenbrigade en de Stadskamer was groot. Een aantal bezoekers gaf aan interesse te hebben om bij een van de organisaties als vrijwilliger aan de slag te gaan. Al met al een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.