't Brewinc, waar het 50+ Ontmoetingscentrum gevestigd is. Foto: Gerrit Smits Fotografie

't Brewinc, waar het 50+ Ontmoetingscentrum gevestigd is. Foto: Gerrit Smits Fotografie

Gerrit Smits Fotografie

‘Ode aan de Achterhoek’ bij open dag 50+ Ontmoetingspunt

Maatschappij Doetinchem

DOETINCHEM - Het 50+ Ontmoetingspunt in Doetinchem houdt op zaterdag 28 oktober een Open Dag. Deze staat in het teken van ‘Ode aan de Achterhoek’. De bezoekers kunnen van 10.30 tot 16 uur kennismaken met het diverse aanbod aan activiteiten. Uitgangspunt van het Ontmoetingspunt is dat het delen van liefhebberijen of een hobby goed is voor de contacten. 

De dag is voor jong en oud zodat de vijftigplussers gerust hun kinderen en kleinkinderen kunnen meebrengen om te laten zien wat er zoal te doen en te beleven valt in het Ontmoetingspunt. Ook voor hen zijn er activiteiten zoals schminken, quilten, handwerken, tekenen en schilderen.
In de hal van ‘t Brewinc (IJsselkade 13) waar het 50+ Ontmoetingspunt gevestigd is, is er onder meer een demonstratie van Sport-ID, dat ‘Bewegen voor Ouderen’ verzorgt. Tussen 11.00 en 11.30 uur kunnen de bezoekers lekker meedoen. Verder is Landgoedwinkel Heerlijckheid Slangenburg present met een kraam vol streekproducten. Hier kan men uitleg krijgen over het spinnenwiel en plantaardig geverfde wol. ’s Middags komt de boerendansgroep ‘We’j Eren ’t Olde’ optreden en tussen 13.00 en 15.00 kunnen kinderen geschminkt worden. BSO Natuur Avontuur verzorgt deze activiteit.

Ontmoeten
Het 50+ Ontmoetingspunt is een plek waar plussers elkaar kunnen ontmoeten. Open van maandag tot en met vrijdag voor een praatje, een kop koffie of een ander drankje. Gedurende de hele week zijn er activiteiten. Men kan gewoon binnenlopen, ook voor een gesprek met een van de gastvrouwen, die altijd aanwezig zijn. Op zondagmiddag, een middag waarop veel plussers zich eenzaam voelen of alleen zijn is er altijd wat te doen. Meestal een muziek- en dansmiddag, en af en toe een ander gezellig programma.
Het 50+ Ontmoetingspunt is een stedelijke voorziening, dus iedere inwoner van Doetinchem is er welkom. Maar ook mensen uit de omgeving van Doetinchem mogen komen. Veel ouderen zijn eenzaam maar kunnen daar zelf iets aan doen door op pad te gaan. Wie het lastig vindt om zo maar voor het eerst alleen naar binnen te lopen kan ook vooraf contact opnemen om een afspraak te maken. Dat kan via tel. 0314-845630 en e-mail info@seniorenontmoetingspunt.nl.
Het volledige programma van de open dag is te vinden op de website.


seniorenontmoetingspunt.nl/berichten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant