Griezelig verkleed in de lampionnenoptocht. Foto: PR

Griezelig verkleed in de lampionnenoptocht. Foto: PR

Doetinchems Simonsplein wordt Halloweenspeeltuin

Maatschappij Doetinchem

DOETINCHEM - In het laatste weekend van oktober is het Halloween in Lekker. Doetinchem. Het Simonsplein wordt omgetoverd tot Halloweenspeeltuin en in de binnenstad zijn allerlei griezelige activiteiten. 

Het begint op vrijdag 27 oktober. Lekker. Doetinchem verzorgt dan, in samenwerking met JC Doetinchem en Bibliotheek West-Achterhoek een Halloweenavond, speciaal voor kinderen. Tijdens deze avond kunnen ze met hun ouders, opa’s en oma, vriendjes en vriendinnetjes deelnemen aan allerlei spookachtige activiteiten in de bieb. Aansluitend is er voor alle kinderen en hun ouders en/of verzorgers de Halloween-lampionoptocht door de binnenstad. Met hun zelfgemaakte lampions maken de kleintjes een wandeling van circa 1 km langs griezelige ‘Trick or Treat-stops’ in het centrum. Aanmelden voor deze avond kan via de website (let op: er is beperkt plaats beschikbaar).
Op zaterdag zijn er tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten in de binnenstad. Er staat een groot luchtkasteel om op te klimmen, klauteren en springen. De gekste gezichten zijn te zien in de lachspiegels rondom de Catharinakerk en de kinderen kunnen een ritje in de draaimolen maken. Op zondag is er nog een flashmob op het Simonsplein, verzorgd door Studio Indans.
Op zaterdag en zondag kan men lekkernijen halen bij de oliebollen- en/of churroskraam. Vrijwel alle winkels in de binnenstad zijn ook op zondag geopend. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen de liefhebbers lekker shoppen,. Parkeren op deze dag is gratis. En omdat het de laatste zondag van oktober is kan dat ook in de parkeergarages, van 12.00 tot 18.00 uur.


ww.lkkrdoetinchem.nl