Regisseurs Lisa Abbink (l) en Anouk Pardijs (r) geven tijdens de repetitie aanwijzingen aan (v.l.n.r.) Pien Kranenberg, Robert van Til, Linet Rozendaal en Tim Borgman. Foto: Jan Hendriksen

Regisseurs Lisa Abbink (l) en Anouk Pardijs (r) geven tijdens de repetitie aanwijzingen aan (v.l.n.r.) Pien Kranenberg, Robert van Til, Linet Rozendaal en Tim Borgman. Foto: Jan Hendriksen

Jong Gelre verandert Kulturhus Vorden in een jungle

Maatschappij Vorden Warnsveld

Twee voorstellingen van traditionele jaarlijkse revue Vorden/Warnsveld

Door Jan Hendriksen

VORDEN/WARNSVELD - November is traditioneel ‘revuemaand’ voor Jong Gelre Vorden/Warnsveld. Op zaterdagavond 11 en 18 november staan de jongeren dan ook weer op de planken in de grote zaal van het Vordense Kulturhus. Dit keer met de revue ‘Echte mannen op zoek in de jungle’.

Ook dit jaar hebben de (plattelands)jongeren de revue weer zelf geschreven. Het ‘schrijversteam’ bestond ditmaal uit Mirjam Arends, Lyanne ten Brummelhuis en Wendy Wentink. Elk van hen kwam met een deel van de teksten die vervolgens onder leiding van de regisseurs Anouk Pardijs en Lisa Abbink aaneen werden gesmeed tot één geheel. Sinds eind augustus is er in Het Kulturhus onder leiding van beide regisseurs volop gerepeteerd.

Hilariteit
In de revue ‘Echte mannen opzoek in de jungle’ is de jonge Peter, gespeeld door Robert van Til, op zoek naar de liefde. De zoektocht is echter niet voor iedereen even zo makkelijk en nog verrassender dan vooraf werd verwacht. Want de jonge Peter uit de Achterhoek maakt heel wat avonturen mee. Kortom: volop verwikkelingen die voor de nodige actie en hilariteit zorgen. Naast Robert van Til neemt ook Pien Kranenberg in de rol van Maria, de moeder van Peter, één van de hoofdrollen voor haar rekening evenals Linet Rozendaal in de rol van de presentator en Tim Borgman die als cameraman het geheel vastlegt.
De toneelgroep telt dit jaar enkele nieuwe gezichten die in die revue hun debuut maken. “Dat maakt het telkens weer uitdagend om het geheel te regisseren. Ik vind het elke keer weer erg leuk dat er zich nieuwe mensen voor de revue aanmelden. Er heerst tijdens de repetities binnen de groep een heel gezellige en enthousiaste onderlinge sfeer. En dat is ook de basis van het geheel”, zegt Anouk Pardijs die in het verleden zelf ook voor Jong Gelre Vorden/Warnsveld op de toneelplanken stond.

Aspirant-leden
De dansgroep bestaat evenals vorige jaren uit een aantal leden uit de aspirantenafdeling van Jong Gelre Vorden/Warnsveld. De tien leden tellende ‘bouwgroep’, die voor de verschillende decorstukken heeft gezorgd is momenteel onder leiding Sven Janssen en Jorik Hissink met de laatste details bezig. De revuecommissie die alles in goede banen leidt bestaat uit Ellen Wuestenenk, Naomi Beek, Sven Janssen, Gerben Bruil en Jolien Mensink.

Sponsoring
Zonder sponsoring zou het voor Jong Gelre Vorden/Warnsveld onmogelijk zijn om de revue op de planken te brengen. Via deze weg wil Jong Gelre Vorden/Warnsveld alle sponsoren dan ook bedanken voor hun bijdrage. Daarnaast is er dankzij de sponsoren op beide revueavonden een verloting met mooie prijzen.

Toegangskaarten
Bij de beide voorstellingen, op de zaterdagavonden 11 en 18 november is de zaal van Het Kulturhus in Vorden om 19.30 uur open. Om 20.00 uur gaat het doek op voor de revue ’Echte mannen opzoek in jungle’. Na afloop is er op beide avonden een ‘After Party’. Op 11 november zorgt Lady en de Vageband voor de muziek en op 18 november High Voltage. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kulturhus en de Bruna in Vorden en bij Den4Akker in Vierakker. In de voorverkoop kosten ze tien euro en op 11 en 18 november aan de deur van de grote zaal van Het Kulturhus 12,50 euro.