e vrijwillgers, met het logo van Winterwonderland, die technische werkzaamheden doen. Foto: Arjen Dieperink

e vrijwillgers, met het logo van Winterwonderland, die technische werkzaamheden doen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Koning Winterwonderland draagt zijn kroon over

Maatschappij Lochem

LOCHEM - Het wordt een bijzondere Winterwonderland, deze vijftiende editie die op 9 december wordt gehouden in het Lochemse Openluchttheater. De koning doet troonsafstand. Na vijftien jaar het boegbeeld van Winterwonderland te zijn geweest draagt hij de kroon over aan zijn opvolger.

Door Arjen Dieperink

Afgelopen zaterdag waren de vrijwilligers die de constructies voor Winterwonderland maken druk in de weer. Op verschillende plekken wordt er gewerkt. Tevreden kijkt Sander van de Voorst rond. “Ook dit jaar wordt Winterwonderland ingericht met verrassend mooie sprookjes en verhalen. Zestig figuranten laten ze werkelijkheid worden tijdens een interactief spel voor jong en oud waar de aandacht voor kinderen centraal staat”, laat hij enthousiast weten. “Bezoek het huis van Roodkapje, de Kleine Zeemeermin, De Chinese nachtegaal of maak een spannende tocht door de piramide waar de schatten van de Farao verborgen liggen. Of zing mee met de cowboys en indianen. Het heksenhuis en het kasteel van Belle en het Beest. Om maar enkele van de 25 attracties te noemen.”

Kroning
Voor de kroning van de nieuwe koning is een troonzaal gebouwd waar de overdracht zal plaatsvinden. “Het zou mooi zijn als kinderen een mooie tekening maken voor de oude koning. Beleef het mee en laat je door lakeien en hofdames rondleiden”, aldus Sander.

Kunstprojecten
Nieuw zijn de metershoge mooi verlichte bloemen op het middenveld en de bamboetoren. Geïnspireerd door het evenement Burning Man in Nevada woestijn in Amerika zijn twee elementen hieruit in een kleinere schaal gekopieerd. Sander van Voorst doet voor volgend jaar een oproep: “Kunstenaars die willen deelnemen aan dit project kunnen zich aanmelden om volgend jaar in de trant van Winterwonderland ook een prachtig kunstwerk neer te zetten”.

Medewerkers
Al jaren weet de organisatie zich omarmd door een enthousiaste ploeg bouwers, schilders, decorateurs, belichters en acteurs. Door hun inzet hebben zij een paar extra attracties kunnen vormgeven van hoge kwaliteit. Ruim 100 medewerkers, vrijwilligers en podiumartiesten zorgen weer voor een onvergetelijke belevenis.
Sander is bijzonder trots op “Zonder hen zou er geen Winterwonderland mogelijk zijn.Kortom: Laat je weer wonderlijk verrassen bij Winterwonderland 2023 in het openluchttheater van Lochem. Deze editie mag u niet missen! “
Winterwonderland is geopend van 16 tot 21 uur. De entree bedraagt 4 euro, parkeren is gratis.