Keuken- en tafelmessen kunnen in het Repair Café worden geslepen. Foto: PR
Keuken- en tafelmessen kunnen in het Repair Café worden geslepen. Foto: PR

Repair Café Berkelland slijpt ook tafel- en keukenmessen

Maatschappij Borculo

BORCULO - De vrijwilligers van Repair Café Berkelland vragen zich af: ‘zijn uw tafel- en keukenmessen nog scherp?’

De gezellige en warme decemberfeestdagen zijn weer aanstaande. Dé tijd dat men weer gezamenlijk gaat tafelen. Worden de gerechten dan nog wel gesneden? Of met ferme kracht doorgedrukt? Vaak merkt men het niet direct; messen worden in de loop van de tijd behoorlijk bot. Bij Repair Café Berkelland worden de keuken- en tafelmessen weer professioneel scherp gemaakt, middels een in water langzaam draaiende slijpsteen en uiteindelijk met een aanzetstaal afgewerkt.
Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, elektrische gereedschappen en het vervangen van horlogebatterijen. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en ook nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen, die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn in principe gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via tel. 06-57 977 625 of repaircafeberkelland@kpnmail.nl.