De containers worden al gevuld met sloopmaterialen. Foto: Arjen Dieperink

De containers worden al gevuld met sloopmaterialen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Sint Josephhuis maakt plaats voor woonzorgcentrum

Maatschappij Lochem

LOCHEM - Het Sint Josephhuis aan de Bosweg 1 wordt gesloopt. De sloper heeft inmiddels de bouwhekken om het perceel heen gezet en is binnen met de werkzaamheden begonnen.

Het complex is jaren lang in gebruik geweest als klooster van de Zusters Franciscanessen. Na hun vertrek stond het pand een tijd leeg. Vervolgens werden de bewoners van Tusselerhof tijdelijk ondergebracht in het Sint Josephhuis, vanwege de geplande nieuwbouw van het verzorgingshuis. Nadat de bewoners naar de nieuwbouw van Tusselerhof en Tusselerstaete, eigendom van Pro Senectute, waren teruggekeerd, kwam het pand weer leeg te staan.

Woonzorgcentrum
Nadat het Sint Josephhuis is gesloopt zal op het perceel een woonzorgcentrum worden gebouwd met tweeënzeventig appartementen, bestemd voor de bewoners van het woonzorgcentrum Gudula, gelegen aan de Oosterwal 19. Dit gebouw, dat in 1982 werd herbouwd, wordt ook gesloopt en maakt plaats voor woonappartementen met zorg. Volgens Annouk Benschop, senior Adviseur Communicatie van de Zorggroep Sint Maarten, zijn de plannen voor het huidige Gudula nog in ontwikkeling. Zorggroep Sint Maarten is eigenaar van het Sint Josephhuis en woonzorgcentrum Gudula.