Christian Beuzel van het Jeugdfonds is heel blij met de cheque van Linde en Juna. Foto: PR

Christian Beuzel van het Jeugdfonds is heel blij met de cheque van Linde en Juna. Foto: PR

Linde en Juna zetten Almen in beweging

Maatschappij Almen

ALMEN - Sporten en bewegen vinden ze heel leuk. Daarom bedachten Linde en Juna, twee sportieve meiden uit groep 4 van de Julianaschool in Almen een sponsorloop, genaamd de ‘Leuke loop’. De kinderen haalden 2756 euro op. Een deel daarvan gaat naar gezinnen, die het sporten van hun kinderen niet kunnen betalen en van de rest wordt een nieuw speel-klimtoestel gekocht voor op het schoolplein. Ook voor het bewegen dus.

De sponsorloop kende een route van 200 meter over het schoolplein en dwars door de school heen. Onder aanmoediging van vele familieleden en buurtgenoten haalden de kinderen het maximale uit zichzelf en werden er heel wat rondjes gerend. Wat waren ze na afloop trots op zichzelf. Afgelopen dinsdag werd op het schoolplein onder luid applaus van kinderen, leerkrachten en (groot)ouders het fantastische eindbedrag bekendgemaakt.

Linde en Juna houden erg van sporten en bewegen. Zij vinden het belangrijk dat alle kinderen dit kunnen doen en er, net als zij, veel plezier aan kunnen beleven. In Gelderland wonen echter veel gezinnen waarbij bewegen bij een sportclub niet zo vanzelfsprekend is (bijvoorbeeld omdat de contributie of het lesgeld te hoog is). Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland betaalt voor deze kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld voor een sportclub en eventueel de benodigde attributen. Vandaar dat een deel van de opbrengst aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur is gedoneerd. Christian Beuzel, sportcoach en ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur binnen de gemeente Lochem, ontving dinsdag uit handen van Linde en Juna een mooie cheque ter waarde van 500 euro.
Het overgebleven bedrag wordt besteed aan een nieuw speel-klimtoestel op het voorplein van de Julianaschool in Almen, om het dorp een nieuwe beweegimpuls te geven. Zo hopen Linde en Juna dat veel kinderen samen kunnen bewegen. Want, zeggen ze, “sporten en bewegen is leuk, gezellig en gezond.”