Plaatsing van één van de kunstwerken langs de vernieuwde Nettelhorsterweg. Foto: PR
Plaatsing van één van de kunstwerken langs de vernieuwde Nettelhorsterweg. Foto: PR

Metershoge kunst langs de vernieuwde Nettelhorsterweg

Maatschappij Eibergen Geesteren

GEESTEREN/EIBERGEN - Het grote renovatieproject aan de Nettelhorsterweg (N825) is zo goed als voltooid. De laatste werkzaamheden worden afgehaakt, zoals vorige week, toen werden er zes metershoge kunstwerken langs de weg geplaatst. 

Deze zes stalen beelden stellen gezamenlijk ’t Praotvolk voor. Personen en dieren die gezamenlijke betrokkenheid hebben met de weg en aangrenzende noaberschappen zoals Kulsdom en Nettelhorst. Deze prachtige werken zijn alle ontworpen en gemaakt door Mirjan Koldeweij uit Eibergen. Zij was dan ook persoonlijk aanwezig bij de plaatsing en was zichtbaar trots op het eindresultaat. 

De plaatsing verliep uiterst soepel, zodat de kunstwerken binnen enkele uren op hun plaats waren verankerd. Als de Nettelhorsterweg op 8 december weer vrij wordt gegeven zullen de kunstwerken ’t Praotvolk iedere weggebruiker direct opvallen. Noaberschappen langs de weg verwelkomen iedereen weer als graag geziene gast, maar vragen via de kunstwerken ook een beetje rekening te houden met de omgeving en ‘de noabers’ langs de veilige nieuwe Nettelhorsterweg, die weer helemaal spic en span is.